Trenger hjelp til søk etter Vidar

SAVNET: Vidar Gundersen (53) har vært savnet siden lille juleaften i fjor. Nå igangsetter pårørende med datteren Maritha Thomassen i spissen en privat leteaksjon.

SAVNET: Vidar Gundersen (53) har vært savnet siden lille juleaften i fjor. Nå igangsetter pårørende med datteren Maritha Thomassen i spissen en privat leteaksjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Et privat søk etter Vidar Gundersen skal utføres onsdag og ut uken, og man håper folk kan stille som frivillige i søket.

DEL

Det er det private selskapet Maritim søksgruppe som har blitt engasjert av de pårørende til hamarsingen Vidar Gundersen.

- Vi skal ha et stort søk onsdag, torsdag og kanskje fredag. I den forbindelsen forsøker vi å nå ut til friivillige som kan tenke seg å være med på søket. VI trenger masse menensker som kan manngard, som det kalles, sier Christopher Gore fra Maritum Søksgruppe. 

- Vi bønnfaller folk som har lyst til å være med på søket om å ringe eller SMSe oss på mobilnummer 950 90 900. Da vil de få beskjed om oppmøtested og når søket skal foregå.

- Hvordan skal søket utføres?

- Vi går som sagt manngard, og vi skal sjekke ut områder man ikke har vært på tidligere. Samt stedr som vi har fått tips om. Vi anbefaler folk om å komme og kle seg godt, sier Gore.

– Vi er en privat frivillig organisasjon som bistår familier i søk etter at andre søk er avsluttet. Vi samler inn frivillige i området, og er utstyrt for å gjøre omfattende søk, forteller han.

For datteren Maritha Thomassen er dette viktig:

 – Det er mitt siste håp for å finne han, sier Thomassen til Østlendingen.

– Å være med å søket har vært både krevende og fint. Jeg har holdt pusten hver gang jeg har kikket bak en stein eller under en grein. Det verste er å ikke vite.

Det var krevende å reise hjem igjen.

– Jeg følte at jeg forlot pappa på søndag. Hele denne situasjonen er grusom, sier hun.

Hun uttrykker takknemlighet til alle som så langt har bidratt i søkene etter faren hennes. Hun forstår også at de offentlige etatene en gang må sette strek.

– Vi setter stor pris på det. Søkene som har vært gjort har vært grundige, men vi som pårørende kan ikke gi opp håpet.

Vidar Gundersen ble sist observert på Militærvegen øst for Løten lille julaften i fjor, men ble ikke meldt savnet før 2. januar i år.

Han ble da observert ved en bil, som skal ha sklidd av vegen og satte seg fast. Ingenting ved uhellet tilsa at mannen skal ha blitt skadet. Der stopper alle spor etter 53-åringen, bosatt på Hamar.

I flere uker har politiet, sivile og hjelpeorganisasjoner søkt etter Vidar Gundersen i områdene rundt observasjonsstedet på Militærvegen – uten resultat. Det har vært satt inn både hundepatruljer og helikopter i søket etter den savnede mannen

Artikkeltags