De skal mikse mat og drinker på en ny måte

NYSKAPENDE: Oliver Weber, Cathrine Jensen og Clas Kjernli skal forene mat og drinker på Basarene.

NYSKAPENDE: Oliver Weber, Cathrine Jensen og Clas Kjernli skal forene mat og drinker på Basarene. Foto:

– Hamar blir første by i Norge som skal få oppleve en kveld med molekylær gastronomi og DJ.

DEL

Oliver Weber og Basarenes daglige leder, Cathrine Jensen, og restaurantens kjøkkensjef, Clas Kjernli, gleder seg. De går nemlig sammen om å skape en helt spesiell restaurantkveld.

– Det blir første gang noen gjør noe sånt i Norge, sier Weber entusiastisk.

Nitrogen og tørris

– Folk er vant med vin- og ølsmaking i forbindelse mat. Men drinker er noe helt nytt. Og vi skal ta det helt ut!

I Webers hjemland, Østerrike, teamet han opp med landets mest kjente drinkmikser og bartender, Dominik Wolf, som blant annet har VM-deltakelse på merittlisten. Sammen skapte de sommeren 2014 en eksperimentell kveld i Graz som ble utsolgt på rekordtid.

Weber lagde mat med spesielle råvarer, mens Wolk hentet inspirasjon til drinker som akkompagnerte rettene.

Konseptet ble døpt «Eat 'n Mix», og i etterkant har de kjørt konseptet fire ganger for fulle hus i Graz.

Weber drar opp en video på Facebook. Her anrettes eksperimentelle retter, fargerike drinker mikses og det ryker fra nitrogen og tørris i både matretter og drinker mens sløv loungemusikk skaper en urban atmosfære. Lokalene er pakket med folk.

Nå skal det testes ut for første gang i Norge.

I og med at Weber driver cateringvirksomhet på Ilseng (Mjøs Catering) så ble Hamar det naturlige stedet for norgesdebuten.

– Og det måtte bare bli Basarene. Det er kule lokaler som passer perfekt til et slikt event, sier Weber.

Daglig leder Cathrine Jensen slo umiddelbart til da hun fikk høre Webers idé, og nå er også den ferske Basarene-kjøkkensjefen Clas Kjernli med på notene.

– Ideen er kjempebra, og med et åpent kjøkken ut mot publikum kan vi klare å lage en helt spesiell ramme rundt kvelden. Dette blir virkelig en opplevelse, sier Kjernli.

Serverer sju retter

Dominik Wolf blir fløyet til Norge for anledningen. Til Hamar har man også hyret inn DJ Kinder (Thomas De Kinder Haakonsen) som skal stå for den musikalske atmosfæren.

I tillegg skal det være en konferansier til stede som går rundt og forteller gjestene om hva de spiser og drikker.

– Hva slags råvarer kan folk vente seg?

– Reinsdyr, sjøkreps, kamskjell og mye mer. En sjuretters meny skal komponeres, med matchende drinker.

– Blir kvelden en suksess så kan det hende at det blir «Eat 'n Mix» hvert kvartal, slik at vi kan følge råvarene gjennom de fire årstidene.

Billetter er allerede lagt ut for salg og datoen er satt til fredag 5. april.

Artikkeltags