Nå har de endelig fått nytt kjøkken

– Endelig! jubler Janiche Haugerud og Oliver Weber. Torsdag kunne de ta i bruk det nye kjøkkenet på Ilseng Samfunnshus. Nå ser de muligheter.

DEL

I 2016 overtok Janiche Haugerud fra Ridabu og Oliver Weber fra Hamar driften av Ilseng Samfunnshus og etablerte samtidig bedriften Mjøs Catering. Fram til nylig har måttet bruke et slitt kjøkken fra 1974 til å lage mat mens omsetningen på cateringvirksomheten har skutt i værs.

Utvider menyen

Men i år kom den glade nyheten om at styret i samfunnshuset ville satse oppsparte midler på et nytt kjøkken. Samtidig kom det inn pengegaver fra Sparebankstiftelsen Hedmark, Stiftelsen Stange og Romedal Brannkasse og Stange kommune.

Rundt 700.000 kroner er investert i kjøkkenet. Og nå kan det tas i bruk.

– Vi kan rett og slett ta på oss større oppdrag og være mer konkurransedyktige i markedet, og vi kan ha større arrangementer her på huset, sier Janiche Haugerud.

Og fredag 30. november blir det storåpning av spisekonseptet Junk-O-Rama.

– Vi gjenåpner med utvidet meny. Kafeen vil holde åpent fem dager i uka, og vil også være åpent på formiddager på tirsdagene, opplyser Oliver Weber.

– Hva synes dere om det nye kjøkkenet?

– Det er fantastisk! Vi kan jobbe mer effektivt. Vi har fått større arbeidsflater, egen vaskesone og større kjøl. Alt er nytt og alt fungerer, sier Haugerud.

Fornøyd styreleder

Styreleder i samfunnshuset, Rune Pettersen, er til stede. En merkedag også for han:

– Vi måtte ta denne opprustningen og utvidelsen. En kontroll viste at det ikke var sluk på gulvet og det var sprekk i flisene som gjorde renhold vanskelig. Og når vi først satte i gang med å pusse opp kjøkkenet, så førte det ene til det andre, sier Pettersen.

For under dugnadene ble vegger flyttet og man benyttet anledningen til å pynte opp resten av lokalene, i tillegg til at kjøkkenet fikk sitt etterlengtede løft.

Pettersen er fornøyd med at det er Haugerud og Weber som driver virksomhet i lokalene:

– Vi ønsket oss en driver som kunne skjøtte driften av salene og ting som skjer på huset, men tidene forandrer seg. Man har blitt avhengig av å ha noen som kan drive med annen virksomhet i tillegg til å ta hånd om huset. Disse to driverne klarer det veldig, veldig bra, sier Pettersen.

Artikkeltags