Her er første titt på nye Heim

KLAR: Heim Gastropub Hamars nye daglige leder, Eirik Rex-Jakobsen, er klar for å åpne puben torsdag.

KLAR: Heim Gastropub Hamars nye daglige leder, Eirik Rex-Jakobsen, er klar for å åpne puben torsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Her skal det bli jovialt og nedpå, sier Heim Gastropub Hamars nye daglige leder, Eirik Rex-Jakobsen. Torsdag åpner kanskje byens mest særprege pub. Slik er den på innsiden.

DEL

Se stort bildegalleri nede i saken!

Hektisk sluttspurt for Heim Gastropub i gågata. Når dørene åpnes for publikum torsdag, møtes de av et utested ulikt noe annet vi har i byen vår.

Eirik ble leder

– Her blir det masse god mat og veldig god drikke. Og det blir spennende om vi kan bli en bidragsyter til å skape liv og røre i Hamar igjen, sier daglig leder Eirik Rex-Jakobsen.

Han flyttet fra Hamar i 1996 og kom inn i utelivsbransjen i hovedstaden i 2000.

– Da denne muligheten åpnet seg, så var det på tide å komme seg hjem, sier Rex-Jakobsen og smiler.

– Det har skjedd så mye bra i Hamar de sist årene. Mye flinke folk som gjør bra ting, og det blir spennende å være en del av det hele.

Nå skal han lede gastropuben, som får 15 ansatte og som skal servere 100 typer ølsorter, cocktails og beer-cocktails (drinker toppet med øl).

Han er spesielt stolt av veggen som peker ut mot Østre Torg, hvor en har laget Skandinavias første «tap wall». 20 sorter øl som kunden selv kan tappe ved å bruke kort.

På kjøkkenet er engelskmannen Robert Andrew Harry «Rob» Humphries ansatt som kjøkkensjef.

– En gastropub handler om å levere rustikk mat. Vi har en engelsk og fransk inspirasjon på rettene våre, men med en norsk vri. All mat er hjemmelaget, og vi bruker kokkemetoder hentet fra hele verden, sier Rob og smiler.

Han er opprinnelig fra Cornwall, har jobbet som chef i snart ti år i England og Australia, og har jobbet med alt fra fransk til meksikansk mat i hjemlandet.

Lokal veggkunst

Heim-eier Asle Andersen har tatt turen til Hamar for å hjelpe til med å gjøre restauranten ferdig.

– Er dere i rute?

– Definitivt ikke, sier Andersen og smiler.

– Det morsomme er at vi tok over lokalene allerede i august. Da hadde vi veldig god tid, men så ble det ikke så god tid likevel. Nå må vi trøkke til fram mot deadline, og midt i stresset kommer vi opp alle de morsomme løsningene.

Og morsomt er det blitt. Som oljemaleriet på toalettet som viser ryggene til HamKam-heltene Ståle Solbakken og Vegard Solheim.

Eller puckene som skal preges inn i et av bordene rett ved kjøkkenet; pucker som flere av byens ishockeyhelter har signert. Vi skimter blant annet signaturene til Petter Salsten og Ole Eskild Dahlstrøm.

I gangen ved toalettene finner man veggkunst med Alf Prøysen, Kirsten Flagstad, Sigbjørn Johnsen og Ole Edvard Antonsen.

Det er i det hele tatt mange ekstra skritt for å gi stedet et veldig lokalt preg. Man oppdager Vikingskipet, stupetårnet og Knutstad & Holen i den fargerike utsmykningen av puben.

– Vi prøver å sette sammen en historie med mye humor. Ikke alle kommer til å skjønne det, men det er en tanke bak alt man kan se inne i lokalene, forteller Andersen.

– Vi sliter med å sette punktum for kreativiteten i disse lokalene, men Hamar-puben blir veldig fin. Interiørmessig har vi definitivt kommet mye lenger enn pub nummer en.

Tysk flyplasslampe

Ellers har man fått inn en gammel tysk landingslampe fra en flyplass. Den er fra 1948.

Midt i lokalet står en Lotto-maskin, som skal brukes til et hemmelig prosjekt på fredager, foreløpig kalt «Heim-Lotto».

For dem som vil aktivisere seg er det installert et seks meter langt shuffleboard.

Og hver mandag blir det Heim-Quiz i alle fem byene hvor Heim har restaurant, overført på storskjermer. Byene skal kjempe mot hverandre, og man tar nye interaktive løsninger i bruk.

Restauranten får 120 sitteplasser, har egne møte- og selskapsrom og er åpen hver dag.

Artikkeltags