Aud Ingebjørg forlot banken for å bli musikklærer

ENDRET LIVET: Aud Ingebjørg Barstad har gått fra å jobbe i bank til å være musikklærer. Et valg hun ikke har angret på.

ENDRET LIVET: Aud Ingebjørg Barstad har gått fra å jobbe i bank til å være musikklærer. Et valg hun ikke har angret på. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Musikkstudentene er samlet for eksamener på Gregers. For Aud Ingebjørg Barstad markerer det starten på en ny tilværelse.

DEL

– Mange er redde for å endre livet når man kommer i 40-årene. For meg har det vært utrolig forfriskende å begynne på nytt, sier Aud Ingebjørg Barstad.

Smertefull hverdag

Hun hadde sikker jobb som kommunikasjonsrådgiver i Sparebank 1 Østlandet. Men så kom smertene i magen og ryggen.

– Jeg klarte til slutt ikke å håndtere jobben min, erindrer hun.

Legene konkluderte etter hvert at hun hadde fått diagnosen endometriose, en smertefull tilstand der vev av samme type som slimhinnen i livmoren vokser utenfor livmorhulen.

Tiden etter operasjonen fikk Aud Ingebjørg til å tenke gjennom hva hun ville gjøre med livet.

– I den treårspausen jeg fikk fra arbeidslivet kom jeg til konklusjonen om at musikken alltid har vært viktig for meg. Og i stedet for å gå sykemeldt valgte jeg å ta en utdannelse. Jeg orket ikke tanken på å sitte hjemme uten å gjøre noe.

Dermed begynte hun på et studium som faglærer i musikk på Høgskolen i Innlandet i Hamar.

– Å være student i voksen alder har vært veldig givende. Faktisk var jeg mye mer motivert denne gangen enn da jeg tok utdannelse som fotograf i 20-årene. På høgskolen har jeg vært omgitt av flinke folk og det har vært fascinerende å oppleve alle ressursene som man sitter på i høgskolesystemet. Jeg er heldig som fikk denne andre sjansen, sier Aud Ingebjørg, som også hyller familien.

De har ifølge henne har måttet gjøre tøffe prioriteringer under sykdoms- og studieperioden.

Inspirerende konsert

Til høsten er Barstad ferdig utdannet musikklærer.

– Det er en merkelig følelse å sitte med en ny utdannelse. Men, det handler om å finne en jobb man brenner for, noe er så lystbetont at man også klarer å utføre den på dager hvor man ikke er så frisk. Det er for meg nøkkelen til suksess, sier Barstad, som blant annet har vært en profilert musiker nasjonalt gjennom bandet Katthult.

SPENT: Aud Ingebjørg Barstad skal begynne å søke jobber som musikklærer.

SPENT: Aud Ingebjørg Barstad skal begynne å søke jobber som musikklærer. Foto:

Tirsdag kveld står hun på scenen sammen med de andre 70 musikkstudenter fra faglærerutdanningen, grunnskoleutdanningen og årsenheten i Kirsten Flagstad-salen.

– Konserten er åpen for alle. Her skal vi vise bredden i hva vi framtidige musikklærere driver med. En virkelig variert konsert der vi viser alt fra pop, vise, samtidsmusikk og rock til korsang, reklamerer Barstad.

Årets tema er inspirasjon. Lærerstudentene skal vise hva som inspirerer dem til å skrive musikk, gjøre musikk, øve, formidle og undervise i musikk.

– For meg har det gitt inspirasjon bare å omgås alle disse flotte menneskene.

Artikkeltags