Nordgarden-singel om brudd med kjæresten

NYTT ALBUM: Terje Nordgarden er ute med «Tango».

NYTT ALBUM: Terje Nordgarden er ute med «Tango». Foto:

Terje Nordgarden har sluppet singelen «Tango». Den omhandler samlivsbruddet han har vært igjennom.

DEL

– Det trengs to til en tango, det trengs to til en dans, synger Terje Nordgarden på den høyst personlige singelen som nå er ute.

«Tango» er den første låten fra hans kommende debutplate på norsk, og handler altså om det ferske bruddet med sin kjæreste.

– Det blir veldig personlig og nakent når man åpner seg opp og i tillegg skriver på sitt eget morsmål. Da får man virkelig røsket opp i det man har vært igjennom, sier Nordgården.

«Tango» ble skrevet en vårdag på Bornholm i Danmark. Teksten reflekter hvordan forholdet går i oppløsning, men at det samtidig kanskje kan reddes.

– Uansett så trengs det alltids to til å løse det, to til å finne ut av det og to til finne sammen igjen. Ja, det trengs to til en tango, sier Nordgarden.

En annen låt som snart slippes handler om faren.

– Jeg fikk sunget den for han to uker før hans død. Det var sterkt.

– For det meste handler tekstene på det kommende albumet, som jeg slipper i slutten av 2019, om egenopplevde hendelser. Det er enklere å skrive på norsk, og det blir med en gang mer personlig.

Nordgarden har jobbet med norske låter og tekster de siste to årene og føler nå at det virkelig har løsnet og at han har funnet sin formel – et sterkt, egenartet uttrykk inspirert av norske låtskrivere som Lars Lillo Stenberg og Ole Paus, samt at hamarsingen henter innflytelse fra artister som Bruce Springsteen, The War On Drugs, Beck og Kent.

Musikken ble spilt inn i Studio Paradiso i Oslo med Marcus Forsgren (Lionheart Brothers og Jaga Jazzist) bak spakene.

Med seg på laget har Nordgarden også Terje Engen på trommer, Yngve Jordalen på bass og Henrik Mosnes på tangenter.

– Vi satser på en turne sent 2019, og en stopp i hjembyen.

– Jeg må jo innom Hamar.

Artikkeltags