Selger kunstmøbler i Hamar

IGANG: Alina Sopilniak håper hamarsingene tar godt i mot Kunstnerisk Møblement. Her står hun bak en fargerik bardisk.

IGANG: Alina Sopilniak håper hamarsingene tar godt i mot Kunstnerisk Møblement. Her står hun bak en fargerik bardisk. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– Dette er ikke møbler som er masseprodusert på fabrikk, sier Alina Sopilniak hos nyoppstartede Kunstnerisk Møblement i Furnesveien.

DEL

Sterke farger og uvant design møter kundene som velger å ta turen innom Hamars nyeste møbelbutikk.

Glansfullt

– Konseptet er å selge håndlagede møbler med en kunstnerisk tilnærming. Møblene i butikken er nemlig håndlaget og håndmalt av vietnamesiske kunstnere. Og butikken i Hamar er ganske unik, for det er den første i sitt slag i et skandinavisk land. Men disse møblene selges også i Tyskland, Australia, New Zealand og USA, forklarer Alina Sopilniak.

Hun og Bjørg Brudvik driver butikken i oppstarten, mens den egentlige driveren, Thi Hong Van Nguyen, er på reise i Vietnam sammen med ektemannen og styreleder Audun Brudvik.

– Å lage møblene kan ta opptil fire måneder. Og man kan, hvis man ønsker det, bestille møbler med egen design, sier Sopilniak.

– Hva er stilen på de vietnamesiske møblene, vil du si?

– Det brukes mye solid tre og noen ganger glassfiber, slik at det blir en veldig glansfull overflate. Selv om dette er vietnamesisk kunst, så mener vi at møblene vil passe godt inn i norske hjem. Her får man både møbel og dekorasjon i ett. De som har sett møblene sier de er veldig fargerike, og veldig fulle av liv og kraft.

13 lag

Møblene produseres av Huong Nga Fine Arts i Ho Chi Minh i Vietnam, og et møbel kan ha opptil 13 lag. Noen av møblene har løv, skjell eller andre elementer som har blitt preget inn i sluttproduktene.

– De blir svært slitesterke, sier Sopilniak.

– Ikke akkurat IKEA?

– Hehe, IKEA er veldig skandinavisk i designet. Noen vil sikkert sette pris på å bevege seg ut av ut av komfortsonen når de skal handle inn møbler.

I butikken står en storskjerm som viser hvordan møblene lages av de vietnamesiske kunstnerne før de sendes til Hamar.

– Ved å handle disse møblene så bidrar man til å bedre leveforholdene for vietnamesiske kunstnere, og til å spre vietnamesisk kunst verden rundt.

Artikkeltags