De skal forsøke å gjøre butikk av andres skrot

BUTIKKER: I april starter de opp sine butikker, f.v. Petra Orgre, Jeanette Granheim Nielsen, Rune Moen og Knut T. Pettersen.

BUTIKKER: I april starter de opp sine butikker, f.v. Petra Orgre, Jeanette Granheim Nielsen, Rune Moen og Knut T. Pettersen. Foto:

Fem butikker basert på avfallet hos Sirkula skal åpne i kretsløpsparken på Gålåsholmen. Her er driverne.

DEL

Den nye gjenvinningsstasjonen på Gålåsholmen åpner 10. februar og erstatter Stavsberg som legges ned.

18. april åpner fem butikker inne i den såkalte kretsløpsparken, som kombinerer gjenvinning med ombruk.

– Den store nysatsingen hos oss er ombruksvarer. Varer som kan brukes om igjen skal tas i bruk. Vi lanserer derfor konseptet Resirkula, forteller konseptutvikler Maria Sætersdal Remøe hos Sirkula.

Det blir aktiviteter og kurs i regi under Resirkula-konseptet. Og fem aktører skal få drive butikker på området ut fra det man finner som er fullt brukbart på gjenvinningsstasjonen.

Fem butikker

Og her er driverne og butikkene som dukker opp:

Knut T. Pettersen, Gålåsholmen smårep, skal drive med reparasjon og salg av verktøy, arbeidsutstyr med mer:

– Jeg skal se hva som ender opp i jerncontaineren og se om det er noe som er brukbart som havner der. Og det er det som regel. Jeg vil basere meg på varer til hus, hjem og hage. Ofte finner man maskiner som med litt lett stell kan settes i stand igjen. Etter litt service er de som nye igjen og holder i mange år, sier Pettersen.

Rune Moen, R. Moen AS, skal drive med reparasjon og salg av elektronikk:

– Jeg har drevet mitt eget firma på hobbybasis siden 2014. Jeg skal begynne med elektronikk; PC-er, telefoner, spillkonsoller, TV-er og alt mulig annet som er elektronisk. Jeg håper å treffe de som er miljøbevisste og/eller har trang økonomi eller de som ikke føler et behov for å ha «det nyeste og dyreste», sier Moen.

Petra Orgren, GåRetro, skal jobbe med møbler og interiørartikler med retrostil fra 50–70 tallet, og behandling av møbler og salg av stoff:

– Jeg har ikke drevet butikk før, og ideen om GåRetro ble født bare for noen uker siden. Greta Thunberg inspirerte meg. Vi må alle gjøre noe for miljøet. Jeg forsøker å ta min del ved å skape en bedre verden for barn og barnebarn, sier Orgren.

Jeanette Granheim Nielsen, Melkespannet kalkmaling & redesign, skal drive med møbler og interiørartikler og redesign ved bruk av kalkmaling:

– Jeg selger miljøvennlig kalkmaling og dekorprodukter, og skal ha mye gamle møbler og interiør som jeg eventuelt kan redesigne på bestilling, sier Nielsen, og fortsetter:

– Jeg jobber i dag i en interiørforretning, men begynner å få nok av forbruk. Det måkes ut paller på paller med nye varer uten at jeg helt vet hvor alt dette ender opp hen. Nå vil jeg dra i motsatt retning.

MjøsAnker skal drifte mottaket av ombruksvarer, og står for sorteringen og driften av lageret, og fordeler varer til de fem butikkene.

De skal også drive en butikk, men her er ikke konseptet klart.

Vil ha buss

– Hvordan skal dere lokke folk opp til Gålåsholmen for å handle?

– En del kommer hit på grunn av gjenvinningsstasjonen, også har vi et bra tilbud. Det er kanskje dumt at vi ikke ligger i Hamar sentrum, men det ligger flott til, i skjæringspunktet til alle de fire kommunene som Sirkula jobber for. Midt i alt, og ganske tilgjengelig, sier Remøe.

– Også får vi håpe at man får et busstilbud hit etter hvert.

Artikkeltags