Ærespris til Dagny Busterud

HEDER: Her får Dagny Busterud prisen under juleavslutningen på Vårtun. Til venstre står Kjell Børresen og til høyre står Claes Petersen. I bakgrunnen skimtes Steinar Kjeverud.

HEDER: Her får Dagny Busterud prisen under juleavslutningen på Vårtun. Til venstre står Kjell Børresen og til høyre står Claes Petersen. I bakgrunnen skimtes Steinar Kjeverud. Foto:

Dagny Busterud er tildelt Lion Club Vangs ærespris for 2017.

DEL

Det skjedde under julelunsjen på Vårtun, som er årsavslutningen på formiddagskaffen som arrangeres på Vårtun tredje tirsdag i måneden hele året igjennom.

Og her fikk Dagny Busterud diplom og 25.000 kroner, som hun kan gi til et lag, en forening eller organisasjon.

– Hun fikk prisen for sin store ståpåvilje for at mange eldre skal hygge seg og ha en god opplevelse i sin hverdag. Hun har drevet dette tiltaket i over 25 år, og det startet i det små med 10–15 besøkende. I dag så kommer det 60–70 besøkende. Dagny ordner med underholdning, servering og loddsalg og det er tydelig at folket setter pris på tiltaket, sier sekretær Kjell Børresen.

– Utenom dette så driver Dagny med loppemarked og grendekvelder på Vårtun. Og alle tiltakene faller i god smak og skaffer viktige midler til driften av grendehuset Vårtun.

Lions Club Vang vedtok i 2010 å dele ut en ærespris til den eller de som utmerker seg gjennom sitt bidrag til å oppfylle de samme intensjoner som er beskrevet i Lions mål: Å skape større forståelse mellom alle mennesker og nasjoner ved å arbeide for økt innsikt i mellomfolkelige problemer. Å fremme en god borgerånd. Å gjøre aktiv innsats for bedre forhold i samfunnet, og hjelpe dem som er i nød.

Tidligere har følgende fått Æresprisen (i parentes den de valgte å gi pengene til): John Østvang (Finsals venner), Odd Aspeli (Klukstuens venner), John Heggelund og Tone Wagenius (Høyvang samfunnshus).

Artikkeltags