Tommy valgte en mørk kjeller framfor utelivet

Tommy Hagen ble et kjent fjes i utelivs-Hamar. Nå er han stuet vekk i en kjeller, sammen med poleringsutstyr.

DEL

Sveip i bildene over for å se flere motiver.

– Jeg hadde sett Tom Cruise og filmen «Cocktail». Da var det gjort. Etter det så tror jeg at jeg jobbet på nesten alle serveringsstedene i Hamar. Det var ei morsom tid, erindrer Tommy Hagen.

Kjent ansikt

20 år gammel startet han i sin første jobb i utelivsbransjen, i år 2000. Gjennom nesten to tiår ble han et profilert fjes i utelivs-Hamar, særlig kjent for sine bartender-kunnskaper:

– Man utvikler jo litt passion og lidenskap for det man driver på med, og man får lyst til å bli så god som man kan bli. Lese, pugge og lære.

Hagen har jobbet på Crescendo, Innimellom, Victoriahaven, Munken, Masi, Stallgården og Nagomi, for å nevne noen steder.

Siste stoppested var Basarene, som hovmester og barsjef.

– I det jeg ble tobarnsfar så fungerte det dårlig å jobbe i utelivsbransjen. Da må rutinene snus om og man må være mer hjemme.

Mens han jobbet på Victoriahaven hadde han også en dagjobb, hvor han jobbet hos Aktiv Bilpleie på dagtid. I tillegg har han hatt et enkeltmannsforetak hvor han har tatt strøjobber innen bilpleie.

Eiendomssjefen i HamJern Eiendom, Ian Jensen, hadde etterhvert fått god kjennskap til Tommy og hans ferdigheter rundt bilpleie.

– Ian har alltid forsøkt å hjelpe meg etter at han var fornøyd med den jobben som jeg gjorde på Innimellom. Han satte meg i kontakt med HamJern Bil, som fikk en idé om å lage egen bilpleieavdeling i kjelleren på bilbutikken og verkstedet.

Glansnerd

I kjellerlokalene i Aslak Bolts Gate er det mørkt. Her er det dekkhotell og noen biler. Det eneste som er lyst opp er et avgrenset område hvor Tommy nå har sin arbeidsplass.

Yrkestittelen har blitt endret, fra barsjef til klargjøringsleder.

Nye og brukte biler som skal klargjøres for kundene må først innom Tommy. Og han og HamJern Bil har ambisjoner om å ta på seg flere rene bilpleieoppdrag.

– Jeg elsker å gjøre en bil ripefri og godt beskyttet. Det ligger litt lidenskap i å se biler bli fine.

Tommy har brukt av egne penger og investert i en koffert med et helt spesielt verktøy:

– Se her. Dette er en måler som angir hvor mye glans det faktisk er på klarlakken.

– Det er så kjedelig å gjøre ting halvveis, så den investeringen er tatt for å ta dette noen hakk lenger. Kall meg gjerne en nerd. Skal man gjøre noe, så er det «all in», sier Tommy og ler.

– Hva er beste triks for å få en flott bil?

– Tid og kjærlighet. Gode vaskerutiner, skånsom vask og god beskyttelse. Jeg slår et slag for en god coating som kan sitte som en beskyttende hinne på lakken i helt opptil tre år.

Hjem til familien

– Fra hektisk uteliv til en tilværelse i en mørk kjeller. Hva tenker du om den overgangen?

– Jeg må innrømme at det er litt godt å slippe stadig kundekontakt og servicepress. Bare ha på seg et par hodetelefoner med god musikk og jobbe. Det er veldig deilig.

– Også det at jeg kan heretter vet at jeg kommer hjem i vettig tid til det viktigste i livet mitt: Familien.

Helt slutt som bartender er det ikke:

– Jeg måtte mikse noen drinker på julebordet.

HamJern Bil ble solgt til Møller-gruppen rett før jul, men avdelingen på Stormyra vil fortsette som før.

Artikkeltags