– Bildegåten er løst!

Berit Østlie Jakobsen fant et gammelt bilde i nattbordsskuffen etter sin avdøde mor og startet en jakt for å finne ut noe om bildet. Nå har hun fått svar.

DEL

Bla i motivene over for å sammenligne bildene.

– Endelig! Bildegåten er løst! sier Berit Østlie Jakobsen etter en lang jakt.

I mars gikk Berit ut i avisene med bildet som hun fant etter sin avdøde mor, Esther Christine Bakken. Det var et bilde som ble funnet i nattbordsskuffen som vakte stor undring.

– Det er en gåte hvem som er på bildet. Og hvor det er tatt, sa hun til Hamar Dagblad.

Etterlysningen i avisene Hamar Dagblad, Ringsaker Blad og Østlendingen ga ikke mange svar.

– Det ringte en fra Hernes som mente han kunne sitte på svaret, og som satte i gang et søk blant tanter og onkler. Men det ble ikke noe ut av det, forteller Berit.

Men da Berit selv ringte til kusina si på Hamar, på jakt etter å finne et bilde av oldefaren Martinus Karlsen Østlie, så kom svaret:

– Avdøde tante Gunda hadde et fotoalbum som niesen min hadde arvet, og det albumet fikk jeg. Når jeg bladde albumet så kom jeg over et bilde som ga svar på mange av spørsmålene mine!

For på et av bildene står den samme mannen og kvinnen som er på bildet etter moren Esther.

– Gunda, da må være den som er med på bildet som min mor hadde, var hushjelp, som var vanlig på gamle dager. Hun jobbet for en familie som het Nyquist/Nykvist fra Oslo, har jeg fått vite.

– Bildet er tatt på Ådalsbruk. Og huset står visstnok der den dag i dag. En dag skal jeg ta meg dit for å se på det huset.

– Kan jeg be om en tjeneste?

– Selvfølgelig.

– Er det noen som sitter på et bilde av Martinus Karlsen Østlie fra Vang, så er jeg veldig interessert i det.

Artikkeltags