De samler veteranene fra Medie-Norge i Hamar

FORBEREDELSER: Sigrid Lindstad, Svein Sjølie, Øyvind Rounge, Bjarte Ytre-Arne og Magne Bjørnerud forbereder landstreffet for presseveteraner.

FORBEREDELSER: Sigrid Lindstad, Svein Sjølie, Øyvind Rounge, Bjarte Ytre-Arne og Magne Bjørnerud forbereder landstreffet for presseveteraner. Foto:

Mange kjente profiler fra Medie-Norge og tidligere journalister kommer til Hamar i slutten av måneden.

DEL

Det skjer når Presseveteranene i Innlandet drar i gang landstreff mellom 23. og 25. august.

Lokket med video

– Jeg tror vi klarte å skape litt entusiasme for å reise til Hamar. Under fjorårets landstreff i Halden viste vi fram en spesiallaget invitasjonsvideo for de frammøtte der vi viste fram byen, forteller Bjarte Ytre-Arne.

Han sitter i arrangementskomiteen sammen med tidligere Hamar Arbeiderblad-redaktør Magne Bjørnerud og de tidligere journalistene Øyvind Rounge (Hamar Dagblad), Tore Mælumsæter, (Hamar Dagblad), Svein Sjølie (Ringsaker Blad) og Sigrid Lindstad (NRK).

Rounge forteller om stor påmelding til treffet:

– 86 har meldt sin ankomst til «Landsmøtet for presseveteraner» i Hamar så langt. Folk har forventninger og gleder seg.

– Hva skjer?

– Vi skal være framoverlente og skape begeistring. Det blir en presentasjon av det moderne Hedmarken, uten at vi skal reise med Skibladner eller oppsøke Vikingskipet og Domkirkeodden, forteller Rounge.

– Blant annet blir det et besøk i de nye NRK-lokalene i Grønnegata. Det blir et besøk i gründer- og næringshuset Park for å sjekke ut VR og AR. Det blir også tid til besøk på Søndre Elton, Store Ree og Atlungstad Brenneri.

Lørdag avvikles selve landsmøtet før man har en storstilt festmiddag i den historiske kommunestyresalen i byens gamle rådhus.

– Treffet er formelt over natt til søndag, men vi oppfordrer jo folk på egen hånd om å oppsøke turistattraksjonene i vårt område i løpet av søndag når de først er her, sier Rounge.

Churchill-møter

Presseveteranene i Hedmark og Oppland ble etablert i 2015 med eget styre og personlig medlemskap.

Klubben skiftet senere navn til Presseveteranene i Innlandet, i god tid før fylkessammenslåingen.

I Hamar møtes et sted mellom 10 og 20 presseveteraner fra Hamar-regionen, med bakgrunn i Hamar Dagblad, Hamar Arbeiderblad, Ringsaker Blad og NRK, i Churchill-loungen inne på Brødrene Jacobsen Vinbar i Kirkebakken hver tredje tirsdag.

– Hva er motivasjonen for å holde disse treffene ?

– Vi treffes fordi man skal ha en tilknytning til miljøet også etter at man har blitt eldre, forteller Sjølie.

Det er en nedre aldersgrense på 60 for å bli medlem av presseveteranklubbene rundt omkring i Norge.

Artikkeltags