Disse får talentstipend av banken

STIPENED: Fabrice Bligoud Vestad får talentstipend.

STIPENED: Fabrice Bligoud Vestad får talentstipend.

Sparebank 1 Østlandet skal dele ut til sammen 2,5 millioner kroner i stipend til unge talenter fra Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus i 2019.

DEL
HJEMME: Fabrice Bligoud Vestad spiller i Vang kirke.

HJEMME: Fabrice Bligoud Vestad spiller i Vang kirke.

SpareBank 1 Østlandets talentstipend skal i år deles ut for sjette gang. 291 personer har søkt stipend, og banken har nå fordelt 2,5 millioner kroner til 90 unge talenter innen idrett, kunst og kultur. Overrekkelsen av stipendene skjer på en egen talentfest i september.

218 søkte idrettsstipend 

Juryen har valgt 60 idrettsutøvere som mottar til sammen 1,5 millioner kroner. Utøverne får 25.000 kroner hver og kommer fra Hedmark, Oppland, Akershus og Oslo.

Se hvem som får idrettsstipend

73 søkte kunststipend

Blant de 73 søkerne har bankens kunstfond valgt ut 30 talenter innen musikk og sang, teater/dans/drama, film/medier, billedkunst og design. Mottakerne får 50.000 eller 25.000 kroner hver, til sammen én million kroner. Statuttene for kunstfondet innebærer at kunststipendet bare kan deles ut i Hedmark.

Se hvem som får kunststipend

Bidrar til talentutvikling

Hensikten med SpareBank 1 Østlandets talentstipend er å bidra til at unge innen individuelle idretter, kunst og kultur får utvikle sine talenter. Banken er opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet og ønsker å bidra til stolthet rundt enkeltprestasjoner og utvikle gode forbilder.

To juryer

Søknadene til talentstipendet behandles av to juryer. Tildelingsutvalget for idrettsstipend består av to personer fra banken, én representant fra hver av idrettskretsene i Hedmark, Oppland, Akershus og Oslo samt to representanter fra Olympiatoppen. Styret for bankens kunstfond står for tildelingen av kunststipendene.

Talentfest 14. september

Alle mottakerne blir invitert til høytidelig stipendoverrekkelse på den årlige talentfesten i Hamar kulturhus, som i år går av stabelen den 14. september. 

Artikkeltags