Eidsivas sammenslåtte nettgigant skal hete Elvia

GIGANT: Eidsivas nettselskap får navnet Elvia.

GIGANT: Eidsivas nettselskap får navnet Elvia. Foto:

Eidsivas nye nettselskap skal hete Elvia.

DEL

Fra 1. januar 2020 vil over 1.8 millioner mennesker i Akershus, Innlandet, Oslo og Østfold få strøm fra Norges desidert største nettselskap.

Det er Eidsiva Nett og Hafslund Nett som fusjoneres fra nyttår, og gjør Eidsiva til eier av Elvia som vil forsyne strøm til om lag 900.000 kunder.

- Det nye nettselskapet er et resultat av sammenslåingen av hovedvirksomhetene mellom Eidsiva Energi AS og Hafslund E-CO AS. Nettselskapet ledes av Kristin Lian. Selskapets hovedkontor vil være på Hamar, sier konsernsjef i Eidsiva, Øistein Andresen.

Energisystemene er i endring gjennom fremvekst av ny teknologi, endrede regulatoriske krav og ikke minst forbrukeradferd i rask utvikling. Dette stiller større krav til dagens nettselskaper.

- Sammenslåingen av Eidsiva Nett og Hafslund Nett gir et betydelig større, og dermed mer effektivt nettselskap. Elvia vil gi økt kompetanse, sterke fagmiljøer og økt finansiell styrke som skal komme våre kunder til gode. Vårt mål er å sikre stabil strømforsyning, og samtidig tilrettelegge for gode fremtidsrettede løsninger for å holde nettleien så lav som mulig, sier administrerende direktør for Elvia Kristin Lian.

Artikkeltags