Flytter julekvelden fra Gregers til Kjøkkenet

NYE LOKALER: Det blir julefeiring hos Kjøkkenet heretter. Fra venstre: Anne Thingstad Eriksen (Hamar frivilligsentral), Arve Hopen (Kjøkkenet) og Margrethe Nordby (Hedmark Røde Kors).

NYE LOKALER: Det blir julefeiring hos Kjøkkenet heretter. Fra venstre: Anne Thingstad Eriksen (Hamar frivilligsentral), Arve Hopen (Kjøkkenet) og Margrethe Nordby (Hedmark Røde Kors). Foto:

– Vi skal lage en trivelig julefeiring! lover Hedmark Røde Kors og Hamar frivilligsentral. Og nå tar Kjøkkenet på Folkets Hus over arrangementet.

DEL

– Se, så trivelige lokaler! Og her kan vi ta i mot enda flere i årene som kommer, sier en glad leder av Hamar frivilligsentral, Anne Thingstad Eriksen.

Hun får støtte av Margrethe Nordby fra Hedmark Røde Kors:

– Og lokalene er godt tilrettelagt for gjester som kanskje trenger gåstol eller rullestol.

Kapasiteten på Gregers var i ferd med å bli sprengt. I fjor kom hele 120 på feiringen.

– Vi var redde for å komme til et punkt der vi måtte si nei til folk som meldte seg på, sier Eriksen.

Frivillige i kø

Kjøkkenet AS har tatt over restaurantlokalene i Folkets Hus. Her er det 153 stoler i det åpne restaurantlokalet.

For den nye verten, Arve Hopen, er det å ta i hånd om julefeiringen for byens hjelpetiltak ikke noen ukjent affære.

– Jeg var med da vi startet opp med disse julekveldene i Hamarlosjen i 2012. Vi kunne i år ta på oss dette arrangementet igjen fordi vi har kjøkken og lokaler. Og jeg og kona har ikke småbarn i hus lenger. Også er det jo trivelig, sier Hopen.

– Hvem er det som kommer på disse julefeiringene?

– Alle mulige mennesker, fra alle sosiale lag. Et stort mangfold, kan du si. Folk som er enslige og familier. Nordmenn og folk fra andre kulturer, forteller Thingstad Eriksen.

– I fjor feiret folk mellom to måneder og 95 år julekvelden sammen med oss. Det ble en svært hyggelig kveld. En venninnetrio har vært her i alle år og gleder seg til julefeiringen hvert år, sier Nordby.

Rundt 25 frivillige må til for å få avviklet arrangementet. Og folk stiller seg på venteliste for å få bidra til feiringen.

Menyen er et tradisjonelt østlandsk julemåltid med ribbe, medisterkaker og pølser. Kalkunbryst er alternativ for dem som ikke spiser svin. Til dessert serveres det riskrem.

Julelenke og sang

– Hva skjer i løpet av en slik markering?

– Deltakerne møtes klokka 15.30 for gløgg. En halvtime senere åpner ordføreren julekveldsarrangementet og det blir underholdning. Klokka 16.30 setter alle seg ned for selve julemåltidet. Etterpå blir de julesanger, julelenke og sosial omgang før man serverer kaffe og kaker. Klokka 20 går alle hver til sitt, forteller Thingstad Eriksen.

Arrangørene ber om at man melder seg på via frivilligsentralens aktivitetskalender på kommunens nettsider. Eller rett til Hamar frivilligsentral.

Arrangementet er gratis og alkoholfritt.

Artikkeltags