Fosterhjemstjenesten frir til nye miljøer

GLEDER SEG: Avdelingsleder i Bufetat Fosterhjemstjenesten avd Hedmark Grethe Stoa gleder seg til arrangementet i kulturhuset.

GLEDER SEG: Avdelingsleder i Bufetat Fosterhjemstjenesten avd Hedmark Grethe Stoa gleder seg til arrangementet i kulturhuset.

100 lag og foreninger inviteres i disse dager til oppvekst-kveld i kulturhuset. Bufetat Fosterhjemstjenesten håper å knytte til seg nye miljø for samarbeid og informasjonsdeling.

DEL

Torsdag 15. november arrangerer Fosterhjemstjenesten kvelden «En god oppvekst varer livet ut – en kveld om barndom, tilhørighet og å gjøre en forskjell». Avdelingsleder for Fosterhjemstjenesten, Grethe Stoa, håper at Multisalen i Hamar Kulturhus fylles av folk fra miljø som kanskje ikke har tenkt i disse baner, i tillegg til eksisterende samarbeidspartnere og politikere.

Hedmarks første «oppvekstsofa»

Av det som skal lokke publikum til kvelden, er blant annet et foredrag med sjøfareren Samuel Massie, fra seilskuta Berserk og TV2-suksessen «Samuel og bestefar». Han forteller om sin ungdom som umotivert skoleskulker, og hvordan han fikk tilbake troen på seg selv. Om oppvekst og viktigheten av at noen tror på deg, og ser deg. Et par spennende beretninger fra isødet kan man også forvente seg. Gospelkoret Sirius bidrar med musikalsk ramme rundt kvelden.

FOREDRAG: Samuel Massie holder foredrag. Han er kjent fra TV-programmet «Samuel og Bestefar».

FOREDRAG: Samuel Massie holder foredrag. Han er kjent fra TV-programmet «Samuel og Bestefar». Foto:

Før foredraget samler Fosterhjemstjenesten et knippe interessante mennesker i det de kaller en «oppvekstsofa». Dette blir en uformell og hverdagslig samtale om hva en god oppvekst er, og hvordan man kan utgjøre en forskjell for andre. I sofaen sitter en fosterfar, Utekontakten i Hamar, et tidligere fosterbarn, samt leder for Barnas Stasjon. Alle har ulike erfaringer og vinklinger inn mot temaet. 

Stoa tror dette blir en interessant samtale å få med seg.

Den ledes av Roy Frode Skavhaug, leder av Fosterhjemstjenesten region øst.

Nytenkende

- Vi er nødt til å tenke nytt, og kontinuerlig jobbe mot nye familier og nye miljøer, sier Stoa.

- Behovet for fosterhjem er dessverre ikke synkende, og vi trenger en omfattende «bank» med solide hjem som kan tenke seg å gi omsorg til et barn eller en ungdom i kortere eller lengre perioder. Vi er opptatte av at barna og familien skal passe godt sammen, være en god «match», derfor trenger vi flere ulike familier med forskjellige interesser.

Stoa forteller at unødvendig mange tror de ikke egner seg, selv om de egentlig er både interesserte og godt kvalifiserte. Det er en av grunnene til at de nå går aktivt ut og inviterer inn til en slik kveld.

Motor, båt og landbruk

Av de 100 lag- og foreningene som inviteres finner vi en stor andel jeger- og fiskeforeninger, bondelag, motorsportlag og andre arenaer med høyere andel mannlige medlemmer.

- Vi vil også nå ut til kara, forklarer Stoa:

- Vi er på radaren til mange kvinner, og det er vi utrolig takknemlige for. Nå vil vi vekke kara også, få dem til å tenke tanken på å kunne utgjøre en forskjell for et barn som virkelig trenger det. Mannlige rollemodeller er ofte mangelvare. Mange gutter og jenter i skolealder med stor interesse for idrett, motor, jakt og fiske, har behov for fosterhjem, forteller Stoa. – Vi vil åpne dører til disse miljøene, og se om det kan være mulighet for ulike samarbeidsformer.

Artikkeltags