Ga 20.000 til Røde Kors

GAVE: Fylkesdirektør Hanne Varhaug Søberg, distriktsleder Roy Heine Olsen og Margrethe Nordby fra HedmarkRøde Kors og fylkesråd Per Gunnar Sveen.

GAVE: Fylkesdirektør Hanne Varhaug Søberg, distriktsleder Roy Heine Olsen og Margrethe Nordby fra HedmarkRøde Kors og fylkesråd Per Gunnar Sveen. Foto:

Hedmarks fylkeskommunes julegave gikk i år til Hedmark Røde Kors' besøkstjeneste.

DEL

– Det har blitt en tradisjon å gi litt penger fra fylkeskommunen til et godt formål opp imot jul, tilsvarende det beløpet vi brukte på julekortutsendelse tidligere. I år går det til besøkstjenesten, viktig for dem som opplever ensomhet, sier fylkesråd Per Gunnar Sveen i Hedmark fylkeskommune.

– En meget hyggelig overraskelse som passet fint opp imot jula. Fordi det er en tid som vanskelig for mange, sier Olsen, og legger til:

–- Mange får dessverre ikke det besøket som de trenger. Den beste medisin er andre mennesker. Å det å være sammen med andre og knytte bånd er det viktigste.

Olsen gleder seg stort over givergleden han opplever i Hedmark for tiden:

– Det snakkes om at folk er egoistiske og ikke bryr seg om andre, men det er ikke vårt bilde. Vi føler at folk virkelig bryr seg og har omtanke om andre. Det er en utrolig giverglede.

Og Margrethe Nordby fra Hedmark Røde Kors kan fortelle at man nå har 431 besøksvenner fortelt på 16 avdelinger/lokalforeninger i Hedmark.

– Bare den siste måneden har vi fått over 100 nye!

Artikkeltags