Ga 200.000 kroner til Norsk Folkehjelp

FIKK GAVE: Sparebank 1 Østlandet-konserndirektør Richard Heiberg sammen med regionleder Geir Nilsen og rådgiver Jonas Vikran Hagen i Norsk Folkehjelp region Øst.

FIKK GAVE: Sparebank 1 Østlandet-konserndirektør Richard Heiberg sammen med regionleder Geir Nilsen og rådgiver Jonas Vikran Hagen i Norsk Folkehjelp region Øst. Foto:

– Nå kan vi få et løft i utstyret vårt! sier representantene for Norsk Folkehjelp om den generøse pengegaven.

DEL

Norsk Folkehjelp region Øst får hele 200.000 kroner i julegave av Sparebank 1 Østlandet.

– Vi brukte å sende ut gaver til kunder, forbindelser og ansatte, men for en del år tilbake endret vi praksis og gikk over til å gi et stort pengebeløp til en veldedig organisasjon. I år har valget falt på Norsk Folkehjelp, sier konserndirektør Richard Heiberg.

Rask respons

Norsk Folkehjelp region Øst dekker Oslo, Akershus, Østfold, Oppland og Hedmark.

– Deres region matcher regionen til vår nye og større bank. Og i og med at vi har blitt større bank så har vi doblet gavebeløpet i år, forteller Heiberg.

Cirka 250 er frivillige i folkehjelpen.

– Fra alarmen går til at vi skal være på vei, så regner vi 15 minutter. Det anser vi for å være bra, sier regionleder i Norsk Folkehjelp region Øst, Geir Nilsen.

De bistår blant annet i leteaksjoner.

– Vi har alle mulige oppdrag. Fra demente som går seg bort til ungdom som forsvinner. I jaktsesongen, i vinter- og påskeferier da øker det på og da trenger vi en høy beredskap og mange frivillige, sier Nilsen.

– Deres innsats er uvurderlig. Jo mer vi bruker naturen og er ute i skog og merk, jo desto viktigere er det at noen stiller opp når uhellet er ute. Deres redningstjenester, både i sentrale og grisgrendte strøk, er utrolig viktig, og vi setter stor pris på det frivillige arbeidet som utføres, sier Heiberg.

Lettere hjertestartere

– Hva skal pengene brukes til?

– De gir oss mulighet til å skaffe mannskapene våre bedre utstyr, som igjen fører til bedre resultater i redningsaksjonene. Godt utstyr er livsviktig i dag, sier rådgiver Jonas Vikran Hagen.

– Utstyret utvikler seg hele tiden. En hjertestarter var for noen år tilbake en tung klump på fire kilo på grunn av batterikapasiteten. De var tunge å bære med seg ut i skogen. I dag får man hjertestartere på 460 gram som gjør samme jobben, sier Nilsen.

I tillegg til hjertestartere håper folkehjelpen på å bruke bankgaven til å utstyre lokallagene med bedre lysutstyr til kvelds- og nattesøk og lettere redningsbårer.

Artikkeltags