Hamar-ansatte vil forenkle og digitalisere Forsvaret

MINISTERBESØK: Ny leder for Forsvarets personell- og vernepliktssenter i Hamar, Gunn Elisabeth Håbjørg, tok med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen på omvisning da han gjestet Ridehuset.

MINISTERBESØK: Ny leder for Forsvarets personell- og vernepliktssenter i Hamar, Gunn Elisabeth Håbjørg, tok med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen på omvisning da han gjestet Ridehuset. Foto:

Gamle rutiner og strenge regler rundt gradering forsinker digitaliseringen av Forsvaret. I Hamar lover forsvarsministeren fortgang i arbeidet.

DEL

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen gjestet Ridehuset og Forsvarets personell- og vernepliktssenter i Hamar tirsdag. Her fikk han blant annet høre at de ansatte på Hamar føler at jobben med digitalisering, forenkling og avbyråkratisering går for sakte.

– Frigi ressurser

140 ansatte på Hamar, samt avdelingene i Elverum og Harstad, jobber med verneplikt, rulleføring, mobilisering og alt som har med lønn og godtgjørelser i Forsvaret.

Men dokumentasjonskrav, gamle rutiner og strenge regler rundt hemmelighold og gradering gjør at innføring av digitale systemer går tregt i Forsvaret.

Det ropes nå på løsninger som hadde forenklet hverdagen til de ansatte.

En lydhør forsvarsminister lover et digitalt løft:

– Vi er nødt til å jobbe bredt med dette i hele Forsvaret. Paradokset er at Norge er en av verdens mest digitaliserte land, likevel har vi i mye å gjøre på den sektoren. Det handler kort og godt om å rigge enkle tjenester.

– Men jeg føler at Forsvaret nå har fått rett søkelys: Brukeren skal komme først og man skal primært innføre digitale verktøy for å få gjort ting mer effektivt, ikke nødvendigvis for å spare penger. Og dette gjøres for å frigjøre ressurser til operativ tjeneste.

– Også vet jeg heldigvis at vi har høy kompetanse på digital teknologi i Forsvaret, sier en optimistisk Bakke-Jensen.

Ny Hamar-leder

Under Hamar-besøket fikk han treffe den nye sjefen for Forsvarets personell- og vernepliktssenter, brigader Gunn Elisabeth Håbjørg.

Hun ønsker seg ikke bare et digitalt løft, men også en ny tankegang rundt de nærmere 17.000 ansatte og 50.000 soldatene (heimevern og verneplikt):

– Personellet er Forsvarets viktigste ressurs, og vi skal tenke mer helhetlig på mennesket framover, sier Håbjør.

MED HJERTE: – Vi skal tenke mer helhetlig på mennesket framover, sier Gunn Elisabeth Håbjørg.

MED HJERTE: – Vi skal tenke mer helhetlig på mennesket framover, sier Gunn Elisabeth Håbjørg. Foto:

– Hvordan har det vært å bli leder på Hamar?

– Det vært storveies og overveldende, og jeg kjenner på en gryende forelskelse med egen organisasjon, sier Håbjør om den første tiden som leder på Hamar.

– Det å komme ut og møte Forsvarets ansatte på nært hold, og se innsatsen, dedikasjonen og det grunnleggende ønsket om å gjøre best mulig jobb har vært stort for meg, sier Håbjør og fortsetter:

– Jeg blir veldig stolt og rørt på samme tid.

Artikkeltags