Hamar-klynge hedret med sølv

SØLV: NCE Hedier Biocluster har nå sølv i Cluster
Management Excellence. Fra venstre: Eivind Petershagen fra Innovation Performance, klyngeleder Kristiane Haug Berg og prosjektleder Linn Dybdahl.

SØLV: NCE Hedier Biocluster har nå sølv i Cluster Management Excellence. Fra venstre: Eivind Petershagen fra Innovation Performance, klyngeleder Kristiane Haug Berg og prosjektleder Linn Dybdahl.

Hamar-klyngen NCE Heidner Biocluster har fått europeisk sølvgodkjenning.

DEL

I forrige uke fikk klyngen, som holder til i Biohuset i Hamar, sølvgodkjenningen Cluster Management Excellence.

Sertifiseringsordningen har tre nivåer; bronse, sølv og gull.

I 2013 ble NCE Heider Biocluster på Hamar hedret med bronse.

– For bedriften så betyr det at vi har tatt et steg høyere opp på pallen. Det vil blant annet ha mye å si forhold til EU-søknader om søtte. Og det er et bevis på at vi jobber riktig i klyngen. sier en glad klyngeleder Kristiane Haug Berg.

Det er Eivind Petershagen fra Innovation Performance som har vurdert Hamar-klyngen. Han er en av to personer i Norge som er godkjent av ESCA til å gjennomføre denne typen godkjenninger.

– Merkeordningen er en kvalitetsstempel som betyr at de er godkjente for å komme inn i ulike ordninger. Vi går igjennom 31 kriterier som går på alt fra hvordan klyngen er organisert og bygget opp, finansiering, drift, kontakt med medlemmene og publisitet til hva slags resultater de faktisk oppnår, forklarer Petershagen.

– Vi ble særlig vurdert på tre områder: HR (menneskelige ressurser), arbeidsgrupper og strategi og handlingsplan for klyngen, forteller Linn Dybdahl, prosjektleder hos NCE Heidner Biocluster.

Petershagen mener Hamar-klyngen er gode nok får gullgodkjenning.

– På gullnivået, da må alle kriterier vurderes og dokumenteres med to evalatorer, hvorav en kommer fra utlandet. Da har man nådd et veldig høyt nivå.

– Jeg tror at Heidner er på god vei til å kvalifisere seg til et «gold label». Kanskje allerede i løpet av et til to år, sier Petershagen.

– Vi er hedmarkinger, så vi må jo ta ett og ett trinn, men vi får gå for gull, sier Berg og smiler.

NCE Hedier Biocluster har 50 medlemsbedriftene som jobber med forskning, innovasjon og kommersialisering innen avl, bioteknologi, fôrutvikling og restråstoff.

Bedriftene har en samlet omsetning på 66 milliarder kroner.

Artikkeltags