Jakter en ny Hamar-visjon

NY RETNING: F.v. ordfører Einar Busterud, rådmann Bjørn Gudbjørgsrud, Katrine Aalstad (MDG) og Morten Aspeli (Arbeiderpartiet).

NY RETNING: F.v. ordfører Einar Busterud, rådmann Bjørn Gudbjørgsrud, Katrine Aalstad (MDG) og Morten Aspeli (Arbeiderpartiet). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tre uker er satt av for å finne en ny visjon for Hamar, og innbyggerne skal engasjeres i jakten.

DEL

Alle skal bli hørt, for forslagene kan leveres via en egen Visjon Hamar-nettside, via sosiale medier eller SMS/epost rett til ordfører, rådmann og politikerne.

Eller at man putter en godt gammeldags lapp i en blå forslagskasse som står i første etasje på rådhuset.

Nådd målet

– Den gamle visjonen for Hamar var å være sentrum i det mest attraktive bområdet i Innlandet. Det mener vi at vi har oppnådd. Og nå har vi behov for en ny visjon, noe å strekke oss etter, sier ordfører Einar Busterud, og legger til:

– Nå er spørsmålet: «Hva blir framtidens Hamar og hva er uttrykket for det?» Vi ønsker nå folks innspill på hva de synes om Hamar og hva er viktig for Hamar framover?

Kommunestyret tar imot alle forslagene og lander på en ny visjon i mars.

– Hamar har vært en typisk småby, men nå er det på tide at vi tar steget og blir blant de to-tre ledende mellomstore byene i Norge, sier rådmann Bjørn Gudbjørgsrud.

Fem retninger

Rådmannen viser til fem retninger som bør prege forslagene som kommer inn:

– En: Hamar er det urbane hjertet i Innlandet. To: Hamar tør å skille seg ut. Tre: Hamar er utviklingsbyen. Teknologi og innovasjon gir oss nasjonal oppmerksomhet. Fire: Det grønne skiftet. Mange er opptatt at kommunen skal ha et spesielt søkelys på bærekraft og «det grønne». Fem: Hamar er et idretts- og kultursenter for vår region, hvor alle har en mulighet til å delta.

Arbeiderpartiets Morten Aspeli mener det er viktig at innbyggerne og næringslivet nå engasjerer seg:

– Grip muligheten. Vi vet at det gode engasjementet finnes der ute.

Artikkeltags