«Jeg er kanskje den eneste personen som er innom mennesket i løpet av uka»

Viggo Angelsen (65) er årets mottaker av Frivilligprisen.

DEL

I ti år har Viggo Angelsen handlet, ført til sykehus og gjort andre tjenester for oppimot 15 eldre hjelpetrengende mennesker i Hamar. Hver eneste uke.

Oppgis som pårørende

Hvert år deler Hamar kommune ut Frivilligprisen. Den går til et menneske som utmerker seg gjennom frivillig innsats for sine medmennesker.

– Jeg er helt skjelven. Det er utrolig mange som gjør mye for befolkningen i Hamar. Så det at jeg blir valgt ut til denne prisen er veldig, veldig stort, sier en rørt Viggo.

– Hva er motivasjonen din for det frivillige arbeidet du legger ned?

– Å hjelpe andre. Medmenneskelighet. Gleden av å hjelpe andre gir meg selv veldig mye. Og jeg er en person som ikke klarer å si nei.

– Det er mange gamle i Hamar som sitter alene. De hører ikke stemmen til andre personer enn meg. Jeg er kanskje den eneste personen som er innom mennesket i løpet av uka. Det er spesielt. Den tilliten jeg møtes med er helt unik, og noen har sagt at jeg er ansatt på livstid. Koselig å høre.

– Han er oppgitt som nærmeste pårørende for mange av de han hjelper. Det sier litt om hvor viktig han er blitt. Og det å møte Viggo er som å få et varmt og sterkt håndtrykk hver gang, sier Borgny Nygaard, som foreslo Viggo som vinner av prisen.

FORSLAG: Borgny Nygaard foreslo Viggo som prisvinner.

FORSLAG: Borgny Nygaard foreslo Viggo som prisvinner. Foto:

Viggo er 65 år gammel og flyttet fra Ringsaker til Hamar i 2009. Han har selv slitt med kronisk hodepine fra han var 25 år, ble selv syk og i 2009 ble han tidligpensjonist.

– De siste ti yrkesaktive årene jobbet jeg i helsevesenet etter å ha omskolert meg etter en kreftdiagnose. Der fikk jeg smaken på det med omsorg. Når jeg fant ut at jeg ikke skulle jobbe mer så ville jeg fortsette i samme sporet. Men på en litt annen måte, sier Viggo og smiler.

– Uunnværlig

I desember 2009 meldte han seg til tjeneste for Hamar frivilligsentral. Siden har han vært der.

Viggo yter hjelp gjennom frivilligsentralen og Pensjonisthjelpen.

– Viggo har i mange gjort seg fortjent til en slik anerkjennelse. Han gjør en uvurderlig innsats i det stille for mange som trenger hjelp. Helt gratis. Og han har blitt uunnværlig for alle de han hjelper, sier ordfører Einar Busterud, som delte ut Frivilligprisen sammen med leder av Hamar Frivilligsentral, Anne Thingstad Eriksen.

– Viggo bør gi inspirasjon til flere.

Artikkeltags