«Jeg er overbevisst om at Thomas har reddet liv»

Plutselig dukket Thomas Ulriksen Rago opp på premieren av sin egen animasjonsfilm som superhelten Refleksmannen.

DEL

Sveip bildene over for å se flere motiver fra Refleksmannens Greveløkka-besøk.

– Han er skikkelig kul! Og filmen var veldig bra, sier tredjeklassingen Tomine Solberg Brodersen.

Ond ordførerkandidat

På kveldstid møtte over 100 barn opp på Greveløkka skole på «Refleksens dag» for å møte Refleksmannen Thomas Ulriksen Rago, og se den eksklusive verdenspremieren av den animerte filmen som er laget av elevbedriften MultiMotion på Hamar katedralskole.

På skjermen er det en som gjerne vil bli ordfører, men da ordførerkandidaten Onde Barry ikke blir valgt så blir han sint og bestemmer han seg for at byen Ramah skal bli helt mørklagt.

Inn kommer superhelten, Refleksmannen, og redder kvinne i nød og barna i byen fra den onde ordførerkandidatens planer.

– Jeg synes filmen var veldig bra! sier Thomas Rago, iført spesialsydd superheltdrakt.

Flere av barna benyttet sjansen til å sikre seg autograf og bilde sammen med superhelten.

– Sønnen min kunne ikke komme i dag, så da måtte jeg ned og overføre en hilsen via FaceTime, sier forelder Astrid Nordheim.

Det ble en hel dag i refleksens tjeneste for Thomas, som sto opp tidlig for å være med i radio.

– På direkten på NRK radio ble Thomas spurt om historien hadde noe med ordfører Einar Busterud å gjøre, og da svarte Thomas: «Ja, kanskje det». Men da må jeg bare skynde meg å si at det har ingenting med Hamar-ordføreren å gjøre. Dette er fri fantasi, laget ut av et morsomt manus hvor budskapet er «Bruk refleks», sier Trygg Trafikk-distriktsleder Marianne Mittet Solbraa og ler.

Også hun brenner for at folk nå må begynne å utstyre seg med reflekser når de er ute og går. Helst refleksvest:

– Selv om det er gatelys så er det en falsk trygghet at gatene lyses opp, for det er veldig mørkt ute og bilistene blir påvirket av butikk- og reklamelys at det er vanskelig å så fotgjengere. Derfor er det viktig å bruke refleks også i sentrumsnære strøk, oppfordrer Solbraa.

– Når en tar på seg refleks så tar man et bevisst valg for seg selv og den stakkars bilføreren som ferdes ute. Refleks reduserer sannsynligheten for å bli påkjørt med 85 prosent.

– Reddet liv

Solbraa hadde med seg reflekser til alle barn og voksne som hadde møtt opp. Politiet bisto med å dele ut.

FAU ved Greveløkka hadde sørget for kakeservering og sesongens første gløgg til barna som møtte opp på fritiden.

Og trafikklærer Line Moen fra Get It trafikkskole demonstrerte med kjøreskolens bil bil på fotballbanen hvor synlig/usynlig man blir med og uten refleks i mørket.

– En supermorsom kveld! Den ble jo så mye bedre enn forventet. Jeg hadde tenkt av det skulle komme kanskje 20 mennesker hit, men så ble det over 100. Det varmer hjertet mitt å se at Thomas har blitt en hverdagshelt. Han gjør en viktig jobb for hver og en for oss.

– Vet du, jeg er overbevist om at Thomas har reddet liv.

Artikkeltags