– Jeg skjønte ingenting da jeg våknet opp i en seng

POSITIV: Etter to måneder i telt på Høsbjør, har endelig Frode Nikolaisen (48) fått tak over hodet på Sagatun i Hamar, noe han er takknemlig for. - Det er godt å være ferdig med teltlivet, sier han til RB.

POSITIV: Etter to måneder i telt på Høsbjør, har endelig Frode Nikolaisen (48) fått tak over hodet på Sagatun i Hamar, noe han er takknemlig for. - Det er godt å være ferdig med teltlivet, sier han til RB. Foto:

Av

Til tross for at Frode Nikolaisen (48) fortsatt er hjemløs, ser han positivt på tilværelsen. Tirsdag hadde han sin første natt på lenge med tak over hodet.

DEL

– Jeg skjønte ingenting da jeg våknet opp i en egen seng, forteller Nikolaisen til RB. Etter to måneder i telt på Høsbjørkampen i påvente av en bolig, der 48-åringen levde i pakt med naturen med alle eiendeler i ryggsekken, har saken tatt en ny vending.

Nikolaisen er fremdeles hjemløs, men har fått tak over hodet på Sagatun frivillighetssentral i Hamar. Han er imidlertid fortsatt på utkikk etter en bolig i nærområdet.

– Svært takknemlig

– Det er godt å være ferdig med teltlivet, enn så lenge hvert fall, opplyser nesningen, som vier mye tid til å hjelpe andre dersom han har mulighet.

Per dags dato er han bosatt på Sagatun Brukerstyrt Senter i Hamar, som er til for mennesker med ulike livsutfordringer som ønsker å jobbe med andre for å styrke egen psykisk helse samt få en bedre hverdag.

Nikolaisen jobber gratis for Sagatun, og får til gjengjeld bo i koia deres, noe han er veldig takknemlig for.

– Det er absolutt et lyspunkt etter en tøff periode. Jeg har det veldig koselig på Sagatun, og blir tatt godt vare på. De er som en familie for meg, presiserer Nikolaisen som for øyeblikket hjelper til med å bygge ny garderobe.

På utkikk etter både bolig og arbeid

Til tross for at han trives godt, er han fremdeles på utkikk etter en bolig i enten Brumunddal eller Hamar.

– Jeg tar alt jeg kan få. Jeg er ikke veldig kravstor, sier Nikolaisen som gjerne tar imot tips og hjelp

Han synes det er vanskelig å få tak i utleielighet.

– Jeg står på bar bakke med en del gjeld. Derfor er jeg avhengig av å finne meg et sted jeg kan leie fram til jeg får fast jobb. På sikt håper jeg at jeg kan opparbeide meg nok penger til å kjøpe meg noe eget, konstaterer 48-åringen som for øyeblikket også er arbeidsledig.

Nikolaisen har søkt på flere jobber, men et positivt svar har foreløpig uteblitt.

– Om jeg hadde fått jobb hadde det løst mye for meg, men det er få som har lyst til å ansette en mann som nærmer seg 50 år. Jeg er svært arbeidsom, hendig, og har alltid godt humør. Jeg er flink når det gjelder fysisk arbeid, forsikrer han.

Artikkeltags