Åpner opp frimurerlogen

ÅPNER OPP: Anders Hynes Skeistrand, ordførende mester i St. Torfinn, og Per-Olaf Børke, ordførende mester i St. Halvard.

ÅPNER OPP: Anders Hynes Skeistrand, ordførende mester i St. Torfinn, og Per-Olaf Børke, ordførende mester i St. Halvard.

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor kom det 70 på Hamar Frimurerlogers åpne dag. I morgen åpnes logene for folket igjen.

DEL

– Fjorårets åpne informasjonsmøte ble en suksess. Vi fikk åtte nye medlemmer, samtidig som vi fikk avmystifisert mye rundt frimureriet, sier ordførende mester for St. Halvard-logen, Per Olaf Børke.

Han og ordførende mester gor St. Torfinn-logen, Anders Hynes Skeistrand, gleder seg til igjen å vise fram logelivet.

– Vi møtes og går gjennom rommene og går på omvisning. Ser på det spennende huset som ble bygget for formålet i 1920. Etter hvert blir det en powerpoint-presentasjon, der vi vil fortelle en masse om frimureriet, sier Børke.

Mange forbinder frimureri og logeliv med hemmeligheter og en solid dose mystikk:

– Det eneste vi ikke snakker om er hva som skjer i selve opptaket. Ellers handler jo frimureri i bunn og grunn om personlig utvikling og ta i bruk verktøy som gjør deg til et bedre menneske, sier Børke.

– Også er det gledelig å se at på disse åpne dagene så er det mange ledsagere som blir med. Når ting blir litt avmystifisert, så blir et kanskje lettere å få aksept på hjemmebane om man går inn i frimureriet, sier Børke.

Etter omvisningen blir det enkel servering på gjestene, og mulighet for å stille spørsmål til logefolkene.

Artikkeltags