Erna fikk prøve sterkt Hamar-spill om lebensborn

STERKT: Statsminister Erna Solberg berømmet Catharina Bøhler og Sarepta Studio for å ha satset på et spill med et sterkt budskap.

STERKT: Statsminister Erna Solberg berømmet Catharina Bøhler og Sarepta Studio for å ha satset på et spill med et sterkt budskap. Foto:

Et spill om et lebensborn-spill fenget statsminister Erna Solberg da hun tirsdag besøkte Hamar.

DEL

Statsminister Erna Solberg har stått fram som tilhenger av mobilspillet Candy Crush. Mandag fikk hun under sitt Hamar-besøk ikke bare en omvisning hos næringsklyngen Park. Hun fikk også prøve et nytt spill med langt mer alvorlig tematikk enn sitt favorittspill. Et spill om såkalte lebensborn, barn med norske mødre og tyske soldater som fedre.

Sterkt spill

– Det er kulturmidlene som gjør at vi får laget dette spillet på Hamar, sa daglig leder Catharina Bøhler fra spillstudiet Sarepta Studio, mens hun demonstrerte spillet for statsministeren.

Sarepta Studio, som har laget spillet i co-produksjon med Teknopilot, ga tidligere i år ut spillet «My Child Lebensborn». Et slags mørkt tamagotchi-inspirert spill som tar for seg barna født som resultat av andre verdenskrig.

I spillet skal Karin og Klaus overleve hverdagen etter krigen, finne ut hva som skjedde med foreldrene og skaffe seg en bedre framtid.

– Spillet er et omsorgsspill om barn som er født av krig og ble lansert 8. mai, på selve frigjøringsdagen. For det var i det vår krig endte at deres krig startet, sier Bøhler.

Statsministeren fikk prøve noe hun er trent på, å prioritere. Men den denne gangen gjaldt det å prioritere knappe ressurser opp mot barnas emosjonelle behov.

– Fascinerende konsept, sa statsministeren mens hun trykket på en iPad i spillkollektivlokalene.

The Guardian har skrevet svært rosende om Hamar-spillet: «A furious game bringing the past to life». Level Ups anmelder gråt da han spilte spillet og skrev: «The strongest game experience I've ever had».

– Det er et kraftig spill som får deg til å føle mye, og stas å få vist det fram til en statsminister som liker spill. Hun ser at spill er så mye mer enn de fleste tror, sier Bøhler.

Spillet er oversatt til seks språk, deriblant japansk.

Møtte alle

Solberg fikk i løpet av en time besøke de fleste leietakerne hos gründer- og næringshuset Park. Det ble blant annet demonstrert VR hos Høgskolen i Hedmark og hos EON Reality.

Hun satte åpenbart pris på opplevelsene:

– Spennende å få oppleve dette miljøet, og Hamar har gjort noe riktig når de har valgt å gjøre dette. Dette er annerledes og dette er næringer som kommer til å bli store i årene framover, fordi vi som mennesker har fått et helt annet forhold til å ting visualisert, sa Solberg og fortsatte:

– En stor næring som utvikler seg, som kommer til å trenge kompetanse i framtiden.

Artikkeltags