Klart for nytt loppis i Strandgata

Loppemarked i Strandgata har blitt så populært at plasseringen av salgsbodene må omorganiseres en smule.

DEL

Søndag 12. august er det klart for nok et loppemarked i Hamar. Det har vært en kjempesuksess fra første arrangement, og når tusenvis av mennesker møtes for å handle, kan det være nødvendig å omorganisere det litt.

INNTIL VEGGEN: Det vil fortsatt være lov å ha boder inntil veggen og maksimalt to meter utover på fortauet i Strandgata, bare man sørger for at fotgjengere kan møtes og gå forbi hverandre i gåsonen.

INNTIL VEGGEN: Det vil fortsatt være lov å ha boder inntil veggen og maksimalt to meter utover på fortauet i Strandgata, bare man sørger for at fotgjengere kan møtes og gå forbi hverandre i gåsonen. Foto:

I hele parken

– Det viktigste først: Det er lov til å ha boder i hele Strandgateparken! Og det skaper veldig fin markedsstemning, sier loppisgeneral Linn Byberg.

A-ha-konserten gjør at det blir noen endringer på hvor man kan ha salgsboder denne gangen.

– Strandgata blir fysisk stengt ved Stortorget. Det er ikke på grunn av loppemarkedet, men at det skal gjøres klart for 10.000 mennesker og A-ha kommende tirsdag. Derfor blir det ikke mulig å ha boder på Stortorget, forklarer Byberg.

Av samme årsak blir det denne gangen ikke satt av plass til salgsområder for bil.

– Sånn blir det denne søndagen, men dette er jo et folkelig arrangement, ikke først og fremst for proffselgerne.

Brede fortau

Loppemarkedet trekker tusenvis av mennesker hver gang, og det har ført til noen utfordringer for framkommeligheten gjennom byen. Derfor oppfordrer kommunen og Vegvesenet til noen hensyn for hvor bodene skal plasseres. Det er ikke ønskelig med boder på fortauet mot Strandgateparken. På andre siden av gata går det fint.

– På denne siden er fortauet ekstra bredt, og er det to meter ut fra veggen til gåsonen. Det er fortsatt helt i orden å plassere boder nærmest veggen, bare man sørger for at det er nok plass til at gående kan møtes på fortauet, forklarer Byberg.

Det betyr også at det ikke er plass til boder ved uteserveringene i Strandgata. Hun har allerede begynt å glede seg, og mange andre med henne.

– Vi merker at det begynner å bli slutt på ferien, og det er allerede mange som har tatt kontakt om når det blir loppemarked neste gang. Det blir på søndag, og vi håper på folkefest denne gangen også, sier Byberg.

Artikkeltags