Lanserte Whopper uten kjøtt i Hamar

MER VEGETAR: Hamburgerkjedene kaster seg på vegetartrenden. Men tirsdag ettermiddag ventet restaurantsjef James Rubio fortsatt på at noen skulle prøve Burger Kings vegetarkopi av Whopper.

MER VEGETAR: Hamburgerkjedene kaster seg på vegetartrenden. Men tirsdag ettermiddag ventet restaurantsjef James Rubio fortsatt på at noen skulle prøve Burger Kings vegetarkopi av Whopper. Foto:

– Hamarsingene er nok mest glad i kjøtt, sier restaurantsjef Jamie Rubio.

DEL

Flaggskipsburgeren til hamburgerkjeden Burger King heter Whopper.

Mandag slapp kjeden nyheten om at skulle lansere en plantebasert versjon i 25 land, uten å nevne Norge i pressemeldingen.

Men, tirsdag morgen var burgeren «Rebel Whopper» på plass i sortimentet til Burger King på Hamar.

– Burgeren kom til Hamar i dag, sier restaurantsjef Jamie Rubio.

Produktet skal ut til 2.500 Burger King-restauranter. For det er Unilever, som har vært i drift i Norge i flere tiår, som står for leveranse av burgeren til hele Europa.

– Hvordan har den blitt mottatt i Hamar?

– Ingen har kjøpte den ennå. Tror ikke folk har rukket å få med seg nyheten. Vi håper selvsagt at folk vil prøve den, sa Rubio ved lunsjtider tirsdag.

– Mange som spiser vegansk eller vegetaristisk på burgerrestaurant?

– Vi har tre forskjellige vegetaristiske burgere på menyen, men det er nok fortsatt kjøtt- og kyllingburgerne folk kjøper mest av.

På grunn av at Rebel Whopper» tilbredes ved siden av andre kjøttprodukter og inneholder majones, vil den ikke regnes som et vegansk produkt.

Artikkeltags