Lars Erling skal selge leker og barneutstyr i sentrum

BAMSE: En stor bamse og en banner av en kvinne med barnevogn forteller forbipasserende at Lars Erling Hansen er i ferd med å etablere lekebutikk i Strandgata.

BAMSE: En stor bamse og en banner av en kvinne med barnevogn forteller forbipasserende at Lars Erling Hansen er i ferd med å etablere lekebutikk i Strandgata. Foto:

Lars Erling Hansen åpner lekebutikk rett ved Strandgateparken, og utelukker ikke at han dukker opp i bamsedrakt blant lekende barn.

DEL

– Jeg klarer ikke helt å sette noen åpningsdato ennå, men det skjer et sted i april, sier Lars Erling Hansen, som driver med intens oppussing.

Stor bamse

Den gamle 4 Men-butikken i Strandgata er i ferd med å fylles av leker og barneutstyr.

En stor bamse skuer ut mot Strandgateparken, Hamar-barnas lekeeldorado.

– Du skal ikke se bort ifra at det kommer til å gå en Ringo-bamse i den parken av og til, med noen giveaways. Sånt sett kan jeg ikke klage på beliggenheten til butikken min, sier Lars Erling Hansen og smiler.

Han har nettopp overtatt lokalene som har stått ubrukt lenge, med unntak av at kommunen hadde en utstilling her i forbindelse med sentrumsprosjektene sine.

Og han har etablert Lekehuset Hamar AS i Brønnøysundregistrene.

– Vi skal ha inn varer, det skal inngås avtaler med banken og vi skal ha på plass ekstrahjelper. Målet var åpning 1. april, men vi får se om deadline holder.

Hansen jobbet på lekebutikken på Maxi i 14 år, helt til den ble nedlagt. Da valgte han å satse selv.

– Hva synes du om lokalene du har fått tak i?

– Godt å være i sentrum. Jeg har vokst opp med handel i byen. Faren min drev gamle O. Wiik Manstyle i mange år. Når det ble slutt så begynte jeg på Platou Murstad, på sporten der. Der var jeg i 12 år, forteller Hansen.

KAN UTVIDE: – Bak denne gardina har jeg tilgang på 100 ekstra kvadratmeter, sier Lars Erling.

KAN UTVIDE: – Bak denne gardina har jeg tilgang på 100 ekstra kvadratmeter, sier Lars Erling. Foto:

Lekehuset AS blir medlem av to kjeder: BabyCare på barneutstyr og Ringo på leker.

Foreløpig har Hansen lagt opp til en butikk på 280 kvadratmeter, men han har tilgang på 100 kvadratmeter ekstra.

– Vi begynner stille og rolig, også har vi muligheten til å utvide. Når den tiden kommer, sier han og smiler.

Leke-Hamar reddet

Lenge så det ille ut når det gjaldt tilgang på leker i Hamar. Lekehuset på Maxi ble nedlagt og omtrent samtidig kom nyheten om at Toys R Us-kjeden hadde gått konkurs.

Nå er Toys R Us-butikken på CC Hamar i ferd med å overtatt av Extra Leker. Og i sentrum kommer Hansen med sin Lekeland-butikk. Slik at barn og barneforeldre i byen kan puste lettet ut:

– Det vil alltid være behov for en lekebutikk i en by på størrelse med Hamar.

– Det viktigste for meg er å ha det som ingen andre har i området: Barnevogner, bilstoler og sånne ting. Den andre halvparten av butikken skal være leker.

– Og parkeringsmulighetene her er egentlig like bra som på Maxi. Folk kan parkere på åttemetersplanet, så går jeg over gaten og monterer bilstolen for kundene. Ikke noe problem. Eller de kan la bilen stå parkert i sidegatene. Da er det kortere avstand inn i butikken min enn det er på det ytterste punktet på Maxi-parkeringen.

– Er det ikke vanskelig å selge leker i en digital tidsalder?

– Barn er blitt veldig digitale og detter inn i dataalderen tidligere enn noensinne, men det er alltid behov for leker. Det krever imidlertid at man følger med på trendene, for det popper opp ting som er helt vilt i en periode før det forsvinner like brått.

Artikkeltags