Lover show ved bordene

KLARE TIL HØSTEN: Stian Nystrand (f.v.), Michael Lundmark, Jan Thore Engen og Hanne Linderud er tilbyr social dining når de gjenåpner Victoriahaven. foto: J.M. Frengstad

KLARE TIL HØSTEN: Stian Nystrand (f.v.), Michael Lundmark, Jan Thore Engen og Hanne Linderud er tilbyr social dining når de gjenåpner Victoriahaven. foto: J.M. Frengstad

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Når den ærverdige restauranten mellom Strandgata og jernbanelinja åpner igjen i oktober blir det med aktive kokker ute blant gjestene.

DEL

Social dining er nemlig konseptet de nye driverne Hanne Linderud og Jan Thore Engen vil satse hardt på.

For å få til det har de hentet kjøkkensjefen Michael Lundmark fra Radisson Blu på Lillehammer og restaurantsjef Stian Nystrand fra Annen Etage i Oslo. De fire eier 25 prosent av det nye driftsselskapet hver.

Dermed skulle kompetanse på matlaging og servering være ivaretatt når «nye» Victoriahaven åpner dørene.

LES OGSÅ:

Dette er social dining

Social dining er altså det konseptet dreier rundt, og de fire forklarer dette enklest mulig ved at et selskap får servert mattilbudet ved bordet, at man deler og at kokkene skal vise fram en kreativ prosess rundt selve matlagingen.

– Det skal være litt show i matsalen, sier kjøkkensjef Lundmark.

Jan Thore Engen gir oss et bilde på hva de drømmer om.

– Vi har også ansvaret for servering på Skibladner. Der har champagne-salget økt med flere hundre prosent etter at vi startet å tilby gjestene å sablere selv. De får delta selv, og litt av den samme opplevelsen er vi ute etter her, sier han.

Dermed endrer de også navnet på restauranten til «SocialDining@Victoriahaven».

Men for hedmarkinger som synes det sosiale showet blir i meste laget, vil de også ha tradisjonell À la carte under konseptet «Always@Victoriahaven».

– Vi må også være litt forutsigbare, og her vil vi presentere signalretter, sier de fire.

Mye jobb gjenstår

Restaurantlokalene eies fortsatt av Vold Eiendommer og tilpasning til de nye driverne og konseptet er nå i full gang.

– Kjøkkenavdelingen skal totalrenoveres og der blir en veldig åpen løsning tilpasset konseptet. Selve restauranten får en justering, da selve lokalet med glass ikke åpner for så mye staffasje, sier Engen og Linderud.

De to bor i Gjøvik, men er begge fra Hamar og er spente på å starte opp. Fra før driver de blant annet Dolly Dimples i Hamar og Styx i Elverum, samt at de har serveringen på Skibladner.

– Hamar er et positivt område, og her skjer det vanvittig mye. Hamar har blitt nordre del av Oslo sitt Tønsberg, sier Engen og taler videre varmt om en enda bedre utnyttelse av strandsonen.

Uavhengig av konsept og oppussing er de fire klare på at i bunn så ligger gode råvarer og god mat.

Artikkeltags