DA OG NÅ: Kamma Madelen i dag, og for 15 år siden. I dag er hun håndballspiller på Hasle-Løren.

DA OG NÅ: Kamma Madelen i dag, og for 15 år siden. I dag er hun håndballspiller på Hasle-Løren. Foto:

Madelen Kamma «merket for livet» av farens favorittlag

– Et fint og sjarmerende navn, sier Madelen Kamma Nielsen. Faren Andreas sørget for å gi henne det spesielle mellomnavnet på grunn av HamKam-interessen.
Lima Foto Og Privat
Publisert
DEL
– Et fint og sjarmerende navn, sier Madelen Kamma Nielsen. Faren Andreas sørget for å gi henne det spesielle mellomnavnet på grunn av HamKam-interessen.

Artikkelen fra Hamar Dagblad er snart 15 år gammel. Her står pappa og HamKam-tilhenger Andreas Nielsen fram med et bilde av seks måneder gamle Madelen Kamma, iført sin første Ham-Kam-trøye.

– HamKam er jo laget mitt, sier Andreas i oktober 2003, og legger til:

– Du kan vel si at dette er min måte å sette et ekstra preg på henne i forhold til min identitet. For Hamar er stedet mitt og HamKam er klubben min.

Hun er på mange måter et viktig bindeledd mellom hovedstaden og Hamar

Andreas Nielsen, pappa

Aktiv håndballspiller

15 år etter. Vi ringer opp Madelen Kamma og møter ei blid jente på tråden:

– Folk spør meg hvor jeg har fått navnet fra. Og mange misforstår. De tror at det er ordet «komma» og noen har til og med skrevet kommategnet når jeg har oppgitt navnet mitt, forteller 15-åringen.

Og det har vært spesielle episoder:

– Jeg har vært maskot to ganger for Vålerenga, og da har de lest opp navnet mitt på stadion. Da har det blitt litt... stille.

Det var diskusjon da pappa Andreas og mamma Gunn Irene Kristiansen skulle finne fram til et navn i 2003.

– Jeg husker at jeg kjøpte meg en navnebok, og der fant jeg navnet Kamma. Jeg ga beskjed til Gunn Irene at hun fikk kalle jenta hva hun ville, bare hun fikk Kamma til mellomnavn, forteller Andreas.

– Det har gjennom årene vært mange kule tilbakemeldinger på navnet hennes. Madelen Kamma har fått mye oppmerksomhet mens jeg har vel framstått som litt av en tulling, sier Andreas og ler.

– Hva synes du om navnet ditt, Madelen Kamma?

– Jeg synes det er fint og sjarmerende navn. Det er litt spesielt fordi det viser hvor pappa kommer fra. Og hvilket lag han holder med.

– Og hva slags forhold har du til Hamar?

– Jeg er veldig glad i byen og har vært der mange, mange ganger. Flere av bestevennene mine bor i Hamar.

Andreas er også fornøyd med at datteren sørger for at han fortsatt har en sterk tilknytning til Hamar, selv om han i mange år har bodd og jobbet i hovedstaden:

– Bestevenninnen hennes er fra Hamar og hun er ofte på besøk i byen. Bestemoren lever fortsatt og bor i Solhellinga. Det er alltid stas å komme dit. Hun skravler med gutter og jenter i Storhamars håndball- og ishockeymiljø, og er på mange måter et viktig bindeledd mellom hovedstaden og Hamar.

– Og HamKam?

– Nå som de ikke spiller i Tippeligaen er det vanskelig å følge med dem. Men det er alltid hyggelig å se Briskeby Arena når vi kjører inn til byen, svarer Madelen Kamma diplomatisk.

– Dessverre har hun ikke blitt noen ihuga HamKam-supporter, sier pappa Andreas.

– Men hun er glad hver gang det blir KamKam-seier. For da er jeg også i ekstra godt humør.

På fritiden har Madelen Kamma spilt fotball og håndball på Vålerenga og nå satser hun videre kun på håndballen og er blitt en del av stallen til Hasle-Løren.

– Jeg ønsker å lykkes med håndball, og har litt lyst på å søke Wang Toppidrett. Har faktisk vurdert å søke i Hamar.

– Vi får se.

Navnekompromiss

Barnemoren, Gunn Irene, voksne opp i Oslo Øst, hadde Vålerenga som lag. Og Madelene Kamma skulle bosette seg midt i det tjukkeste Vålerenga-området. Med Kamma som mellomnavn kunne det by på problemer.

Men: Gunn Irene godkjente til slutt navnet.

– Navnet har fått veldig mye oppmerksomhet, og selv om jeg liker Vålerenga så synes jeg faktisk at det klinger bra, sier Gunn Irene.

Det skal sies at Kamma er et nokså vanlig navn i Danmark. Det er en forkortelse for «Karen Margrethe», og på Grønland betyr Kamma «god venn».

Gunn Irene forteller at mye har skjedd på 15 år. Hun og Andreas er ikke lenger et par. Madelen Kamma bor en uke hos faren og en uke hos moren. Men de bor rett i nærheten av hverandre. Og de er svært gode venner.

– Jeg angrer ikke på at jeg gikk med på mellomnavnet, selv om det nok var morsommere før enn nå. Hjertet til Madelen Kamma ligger også i Hamar, der faren kommer fra, forteller Gunn Irene.

– Og hun har blitt en veldig fin jente, som gjør det bra på skolen, trener hver dag og har mange gode venninner.

Artikkeltags