Magnus skremt av haien under Midt i Matfatet

Mye liv og røre da Midt i Matfatet åpnet dørene fredag.

DEL

Sveip for å se mange motiver fra Midt i Matfatet-starten.

Tre dager med mat og drikke i Vikingskipet. Midt i Matfatet-festivalen har startet.

– Ekkelt

På den imponerende standen til fiskehandleren Knutstad & Holen var det stor ståhei, for her var det nåde levende og død fisk og sjødyr.

Noen mer skremmende enn andre.

– Ekkelt å ta på! sa Magnus Skogli, etter å ha fått berøre en fisk.

– Lyst på ta på noe som er skikkelig tøft? En ekte, levende kråkebolle, sa Kjetil Holen.

– Neeeeiiii!

– Hva med haien, da? undret Holen

– Nei, kom det kontant fra barna fra Utsikten barnehage.

For fiskehandleren har tatt med seg en død hai på standen.

Nora Haug Jørstad fra Furnes fikk et hyggelig møte med dyrene på bondelagets stand.

– Kjempesøte! Særlig væren.

I fjor koste læreren på sauen og ga den en nuss, og da ble denrød i panna på grunn av lebestiften, kunne elevene fra Kirkenær skole fortelle.

I et annet område kunne man høre flott musikk.

Madeleine Skreosen og et orkester fra Fermate har en hektisk helg i vente:

– Vi skal spille og synge hele helgen. Veldig gøy. Vi spiller livemusikk og skal også ha flere konserter på scenen for barn og voksne, forteller Skreosen.

Rekruttering

Midt i Matfatet-messen handler mye om utdanning og rekruttering til jord- og skogbruk og til mat- og restaurantfag.

De store bedriftene er tilstede. Det er også utdanningsinstitusjonene i regionen.

Sigurd Bertelsen fra servitørfag hos Storhamar videregående skole demonstrerte flambering på deres stand.

Han karamelliserte sukker, hadde i bær og konjakk og Cointreau, før han satte fyr på pannen:

– Moro å være med på denne messen! Også får jeg flambere, noe som jeg synes er ganske gøy selv. Det er stas å lage litt show og vise fram noe av hva en utdannelse innen restaurant- og matfag innebærer.

– Hva er ditt beste argument for å velge den utdannelsen du tar?

– Hvis det er noen som er skeptiske til kokkefaget, så vil jeg anbefale at de prøver det ut. Dra til en restaurant og tilby deg å hjelpe til, og opplev det veldige samholdet man opplever i restauranter. Man jobber lange dager sammen, man spiser sammen og man har det moro på jobb, sier Bertelsen.

– Det er en nokså sikker karrierevei, for det mangler i dag rundt 1.000 kokker i landet.

– Også er det jo kjempegøy å lage mat.

Artikkeltags