Nå har NRK åpnet sitt nye Hamar-kontor

– Dette er ny giv og nå er vi i gang! Det finnes ikke noen penere redaksjonslokaler i NRK enn det vi har her på Hamar, sier redaksjonssjef i NRK Hedmark og Oppland, Tom Haakenstad.

DEL

Bla i bildene over for å se flere motiv fra det nye Hamar-kontoret.

– Radiostudiet er mye bedre enn det vi hadde på Elverum. Akustisk og teknisk, sier en tilfreds Tom Haakenstad, og får støtte av distriktsredaktør Inger Johanne Solli.

Fra studioet er det et praktfullt skue ut over Hamar og Mjøsa.

Nye muligheter

20 ansatte i NRK Hedmark og Oppland har fått ny arbeidsplass. På toppen av Hamar Mediahuset hadde man de første sendingene fra nye lokaler i Hamar mandag.

Haakenstad er lettet over at premieren på sendinger fra Hamar gikk uten problemer:

– Å flytte er en lang og krevende prosess. Alt fra hva slags bygg vi skal inn i til den teknologiske infrastrukturen. Mange beslutninger. Det har vært mange titalls mennesker som har jobbet med dette. I dag, når sendingen gikk på lufta med helt nytt sendeutstyr, så er jeg så stolt over at sendingen gikk prikkfritt, sier Haakenstad og legger til:

– Nye lokaler, ny teknologi og nye muligheter.

Inne på et nytt kontor er journalist Helle Therese Kongsrud i ferd med å lande etter 14 dagers flytteprosess:

– Vi startet 2. påskedag og nå er vi endelig på plass. Jeg er veldig fornøyd med de nye lokalene, sier Kongsrud.

Når NRK valgte å forlate Elverum ble det mange meninger.

– Lokalisering er aldri lett. Og i Innlandet så har vi lokaliseringsstridigheter. Men nå har vi landet på denne løsningen, sier distriktsredaktør i NRK Hedmark og Oppland, Inger Johanne Solli.

– NRK Hedmark og Oppland ble slått sammen for mange år siden, og har hatt kontorer på Lillehammer og i Elverum. Så ble det nedbemanninger og i kontorene i Elverum svirret det rundt folk i et litt for stort hus. Etter en diskusjon valgte man Hamar fordi det er her man har det befolkningsmessige tyngdepunktet

Haakenstad forteller om at omlokaliseringen har stort sett blitt møtt med positivitet blant de ansatte:

– Den ene halvparten av de ansatte er fra Hedmarken, mens den andre er fra Elverum-distriktet. Så det er blitt et skifte i pendleretning. Men det har aldri vært lagt fram en motstand mot å flytte til Hamar fra redaksjosklubbens side.

– Og NRK sentralt har tatt en gjennomgang av distriktskontorene i hele Norge, så dette er jo ikke noe vi bare har funnet på her i Hedmark, sier Haakenstad.

– Vi synes flyttingen er smart.

Mer fra Hamar

De nye lokalene er på 470 kvadratmeter.

Her har man et helt nytt radiostudio, som også kan ta imot gjester til TV-produksjonene som foregår på Lillehammer.

I Hamar-lokalene sitter redaksjonsarbeiderne som lager «Ut i Naturen» og «Språkteigen», i tillegg til journalister som lager innhold til regionale- og nasjonale nyhetssendinger.

Totalbudsjettet for flyttingen er på 12 millioner kroner, hvorav åtte millioner er til teknisk etablering. Investeringer som NRK ville ha måttet ta uansett på grunn av en gammel utstyrspark i Elverum, ifølge Haakenstad.

1. september bytter NRK Hedmark og Oppland navn til NRK Innlandet.

Fra Hamar skal det leveres radiosendinger til P1 og Østnytt, som skifter navn til «Nyheter fra NRK Innlandet» 1. september. I tillegg til at lokalkontoret har et riksoppdrag, om å levere saker som er relevant for hele landet.

– Med kontorer på Hamar, blir det mer Hamar-stoff fra NRK framover?

– Vi skal finne de unike historiene fra hele Innlandet, men vi må finne en balanse. NRK har siden sammenslåingen av NRK Hedmark og NRK Oppland vært opptatt av å ha mye saker fra det befolkningstette området rundt Mjøsa. Det mener jeg at vi har klart. Og det blir jo fort at det blir flere saker fra der vi har lokaler, for det er lettvint å gå på direkten eller å lage en enquete fra der vi befinner oss, sier Solli.

– Det er ingen bevisst strategi at vi skal lage flere Hamar-saker. Vi er til for gamle Hedmark og vi er til for gamle Innlandet. Blir vi dårligere på å dekke hele regionen vår, så svikter vi oppdraget vårt. Men for 15–20 år siden er det mulig at vi var for svake på Hedmarken, for da hadde vi veldig mange ansatte fra Elverums-regionen. Nå har vi 50–50 prosent ansatte fra begge regionene, supplerer Haakenstad.

– Og fra Hamar er det kortere veg til Gjøvik, faktisk, som også trenger mer dekning, sier Solli.

Artikkeltags