Møtte Skibladner med veteranbiler

BURSDAG: Erik Flagstad, Kalle Ingvoldstad og Sigvald Buviken reiser rundt i distriktet med over 100 år gamle Ford-biler.

BURSDAG: Erik Flagstad, Kalle Ingvoldstad og Sigvald Buviken reiser rundt i distriktet med over 100 år gamle Ford-biler. Foto:

Skibladner fylte fredag 163 år. Den gamle båten ble møtt av veteranbiler da den ankom Hamar.

DEL

– Vi er i bursdagsselskap, sier Kalle Ingvoldstad.

– Og det skal vi feire med Munkholm på den nye strandpuben, skyter Erik Flagstads inn.

Bursdagsbarnet har reist videre på Mjøsa da Hamar Dagblad ankommer brygga i Hamar. Men tre karer med hver sine historiske kjøredoninger står igjen på kaia.

– Forrige lørdag var vi på langtur. Deset, over Koppang, Åstdalen og ned Birkebeinervegen, forteller Sigvald Buviken

– Der ble det bratt for bilene, skyter Flagstad inn.

– På langturen røk viftereimen min, og da måtte vi lage en ny en av en lastestropp og nål og trå. Det får du ikke gjort på en 2019-modell, sier Buviken og smiler.

– Det fine med disse bilene er at dersom det er problemer med noen deler, kan vi bare sende en beskjed til USA. Da kan det gå en uke så har vi delene i Norge, sier Flagstad og legger til:

– En halvgammel bil får du ikke deler til lenger, men med disse så ordner det meste seg.

Buviken kjører en Ford Rundabout 1916-modell, Flagstad en 1913-motell T-Ford med messing og Ingvoldstad kjører en 1926-modell T-Ford.

Men, tilbake til Skibladner. Markedssjef Eva Stø er strålende fornøyd med årets sesone:

– Det har vært mange hyggelige turer så langt i sesongen til alle havnene rundt Mjøsa, men sommersesongen er ikke helt over ennå. Rutesesongen er ikke over før 18. august. Det finnes fortsatt ledige plasser om bord, sier Stø.

Hun forteller også at det finnes fortsatt noen ledige plasser på Gla Jazz fra Gjøvik, Atlungstad og Kapp, samt turen i Munchs forspor, hvor du kan reise både med hjuldamper og damplokomotivet Karoline videre fra Hamar og til Løten, inkludert en besøk på Munchsenteret på Klevfos industrimuseum.

Artikkeltags