Nå er Posten og Brings nye terminal i Hamar åpnet

IGANG: Distriktssjef Per Jacobsen og konserndirektør Tone Wille er stolte av den nye terminalen i Hamar.

IGANG: Distriktssjef Per Jacobsen og konserndirektør Tone Wille er stolte av den nye terminalen i Hamar. Foto:

60.000 pakker til folk i Innlandet kan daglig passere den nye terminalen i Hamar. – Nå er vi rustet til å møte veksten i netthandelen, sier distriktssjef Per Jacobsen i Posten.

DEL

Posten og Bring har åpnet nytt logistikksenter på Trehørningen på Ingeberg. Det er skjedd etter en omfattende ombygging av den gamle postterminalen.

25 millioner kroner er invester i det topp moderne anlegget.

Dramatisk brevfall

Åpningen skjedde under en høytidelig markering torsdag ettermiddag.

Distriktssjef Per Jacobsen forteller om snart 20 år med dramatiske endringer for anlegget som sto klart tilbake i 2001.

– Mye har skjedd i verden siden da. For å ta et eksempel: Brevvolumet var nærmest på sitt høyeste da vi åpnet anlegget på Ingeberg. Det året gikk det 1,7 milliarder brevpostsendinger på landsbasis hvert år. Store tall. I dag er volumet nede på 550 millioner brev. 70 prosent av alle brev er borte.

– Folk har sluttet å skrive kjærlighetsbrev og hilsener, og bankene sender ikke ut kontoutskrifter på papir lenger, sier Jacobsen.

Det er bruken av ny teknologi og internett som har skapt store endringer for Posten og Bring.

– Den gode nyheten, sett med våre øyne, er at nordmenn har fått noen nye vaner. De setter seg ned foran PC-en og bestiller varer innenlands og utenlands. Derfor har vi måttet gjøre store endringer på bygget på Ingeberg for å tilpasse oss den økende netthandelen.

ENDRINGER: Distriktssjef Per Jacobsen sier den nye terminalen byr på muligheter.

ENDRINGER: Distriktssjef Per Jacobsen sier den nye terminalen byr på muligheter. Foto:

– Her i Hamar har vi bygget opp en ny terminal rundt pakker og gods, som er i vekst. Det er de jobbene vi kommer til å gjøre mer av i tiden framover, og dette anlegget til å gjøre oppgaven effektivt og med veldig god kvalitet.

Brevsorteringsmaskinene er fraktet vekk og tatt i bruk andre deler av landet. Det nye anlegget på 10.000 kvadratmeter skal kunne håndtere 60.000 pakker og 7.000 godssendinger i uka.

Et nytt pakkesorteringsanlegg skal sørge for effektiv håndtering av forsendelser i hele Innlandet, sammen med 17 andre logistikksentre i Norge.

Produksjonsleder Ole-Johnny Olsen er fornøyd etter testperioden:

– Vi hadde noen tekniske problemer i starten, men nå går alt glatt.

– Hva er fordelen med det nye anlegget kontra det gamle?

– Her finnes det strekkodeavlesning fra flere sider, ikke bare ovenfra. Det letter arbeidet. Også har vi jo fått bedre kapasitet.

Velger å se muligheter

Konsernsjef Tone Wille er også klar over endringene:

– Fra juli skal postbudene bare komme annenhver dag. Noen sier at det er slutten for Posten, men vi forandrer oss fordi folk forandrer seg. Vi ser for oss store muligheter. Posten skal være relevant og lønnsom også i framtiden, lover Wille.

Jacobsen vil rose Posten og Brings 150 ansatte i Hamar:

– Dette har vært en byggeplass, men vi har klart å holde driften i gang på dugnad. Takk til de ansatte!

Inga Borud representerte Hamar kommune i åpningen:

– Vi er stolte over dette nye anlegget og dere i Posten og Bring bidrar til at kommunen når sitt vekstmål når det gjelder arbeidsplasser.


Artikkeltags