Nå har den nye Ringo-butikken åpnet på Maxi

– Butikken er fin! sier fire år gamle Margrethe Helseth, som fikk være med pappa på åpningen av den nye lekebutikken på Maxi storsenter.

DEL

Bla i bildene over for å se flere motiver fra lekebutikken.

– Margrethe fikk fri fra barnehagen i dag i og med at jeg hadde fri fra jobben. Da passet det jo veldig bra at det åpnet ny lekebutikk på Maxi, sier Erik Helseth.

– Hva er det du ønsker deg i dag?

– Det er noe babydokka mi ikke har: Hun har ikke badedrakt! Og solbriller, sier Margrethe.

Rørt butikkleder

Stein Engebretsen, som stilte seg i kø og var blant de første inne i butikken:

– Vi pensjonister står opp tidlig for å sikre oss. Barnebarnet heter Stein Henning og er åtte år i dag. Han skal få Lego, sa Engebretsen.

Blomster og lykkønskninger fra senterledelse og kunder. For butikkleder Hanne Helene Strandvik ble det nesten for mye:

– Så moro! Jeg får tårer i øynene!

– Vi er veldig optimister. Vi tror at Maxi storsenter er på vei opp, ellers hadde ikke vi turt å satse.

– Fortell om butikken din.

– Butikken er på 250 kvadratmeter. Når vi ikke har større plass må vi utnytte arealet godt og ha et bredt utvalg. Vi må følge med på trender, og der føler jeg at vi er veldig «på».

– Det må være ryddig og pent her, og de som jobber her skal være imøtekommende, sier Strandvik, og legger til:

– Sånn er det når 'a gamlemor skal styre, vettu.

Med en liten kø utenfor butikken, selv om det var tidlig på morgenen og sprutregn ute, så ble det en hyggelig start for lekebutikken:

– Og attpåtil når det bøttet ned. Vi har ordnet med tivoli på utsiden. Det var knallvær mandag og tirsdag når de rigget seg opp, og så kom det store regnfallet. Sånn er det i dette gamet, sier senterleder og eiendomssjef Christopher Castberg hos Maxi storsenter.

Fornøyd senterleder

Tidligere huset Maxi storsenter Lekehuset. En stor lekebutikk på 750 kvadratmeter. I en lengre periode har senteret vært uten lekebutikk:

– Vi har fått erfare gjennom sommeren hvordan det er å ikke ha lekebutikk. Det har virkelig vært savnet. Vi er jo et familiesenter, sier Castberg og fortsetter:

– Handlelisten er lang og man skal gjøre ting effektivt. Å ikke ha lekebutikk på et senter mister man mye salg på. Jeg har selv tre barn, og vet at hver lørdag så skal minst en av dem i bursdag. Da skal man innom en lekebutikk.

– Men det er blitt en kjempefin butikk, med et massivt varetrykk. Og med de rette tingene i hyllene, sier Castberg.

Med Extra Leker på CC Stadion (overtatt etter Toys r' US-konkursen) og Lekehuset i Strandgata har Hamar nå tre lekebutikker.

Artikkeltags