Nå har funksjonshemmet ungdom fått eget lokallag

IGANG: Hanna Fu Man Koppang er ny leder for NHFU Innlandet.

IGANG: Hanna Fu Man Koppang er ny leder for NHFU Innlandet. Foto:

I årevis har det vært å drøm å få til et eget regionlag for funksjonshemmet ungdom i Norges Handikapforbund. Nå er drømmen en realitet.

DEL

– Endelig er vi i gang, sier Hanna Fu Man Koppang, som ble valgt som første leder av NHFU Innlandet i september.

23-åringen fra Moelv leder ungdomslaget, som dekker alle kommunene i Innlandet. Foreløpig har de rekruttert 12 ungdommer, men målet er å bli langt flere.

– Vi skal bli mer aktive, og vi skal søke midler slik at vi kan finne på aktiviteter. Håper er å skape engasjement og at vi blir et aktivt lag som ikke bare funksjonshemmede vet om, sier Koppang.

Hun forteller at det nå legges mange planer om hva laget skal gjøre framover:

– Noen har lyst på å lage sitski-dag i Trysil mens andre vil ha pizzakvelder. Vi får se hva vi har midler og tid til denne vinteren, men på sikt skal det skje mye hos oss. Vi er i alle fall kommet godt i gang i sosiale medier, med egen side på Facebook og Instagram.

Moderorganisasjonen, NHF Innlandet, ga ungdommene et oppdrag. De skulle få ta seg av markeringen av FN-dagen for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Mandag laget NHFU Innlandet-ungdommene, i samarbeid med CP-foreningen og Ryggmargsbrokkforeningen i Innlandet, en minikonferanse på Scandic i Hamar, med inviterte foredragsholdere og gjester.

– Morsomt at vi fikk den tilliten.

Artikkeltags