Nå skal de vise fram bredden i idretten og frivilligheten

VISER BREDDEN: Truls Pedersen, kulturprodusent Hamar kommune, Kristine Røsland, HIL Svømming og Triatlon, Emma Frydenlund Skåret, Hamar Roller Derby og Patrycja Selmer, JCI Innlandet gleder seg til å vise bredden i frivilligheten i Hamar kommune.

VISER BREDDEN: Truls Pedersen, kulturprodusent Hamar kommune, Kristine Røsland, HIL Svømming og Triatlon, Emma Frydenlund Skåret, Hamar Roller Derby og Patrycja Selmer, JCI Innlandet gleder seg til å vise bredden i frivilligheten i Hamar kommune. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To helgedager er satt av til å vise fram bredden i tilbudet innen idrett og frivillighet i Hamar. Nå er jakten på deltakere i gang.

DEL

– Nå må lag og foreninger melde seg på! sier kulturprodusent og prosjektansvarlig Truls Pedersen i Hamar kommune.

Til Stortorget har han tatt med seg Patrycja Selmer fra JCI Innlandet, Emma Frydenlund Skåret fra Hamar Roller Derby og Kristine Røsland fra HIL Svømming og Triatlon for å promotere storarrangementet «Sentrumshelgen» lørdag 31. august og søndag 1. september.

Målet er å lokke til seg alle som vil stå på stand.

I fjor laget man noe som het «FABulous Hamar», der man viste fram kommunens lag og foreninger. Her skulle alle byens aktiviteter få vise seg fram.

Nå fortsetter man litt i samme spor, og men lager i stedet to svært komprimerte arrangementer på Stortorget.

Det starter med «Idrettens dag» på Stortorget lørdag 31. august. Dagen etter er det «Frivillighetens dag». Arrangementet får navnet «Sentrumshelgen».

«Frivillighetens dag» vil trolig få skikkelig drahjelp på besøkstallet av det månedlige loppemarkedet som foregår i byen.

– Vi vil at idrettslag og foreninger skal få vise seg skikkelig fram. Drømmen er at det blir masse stands der folk får testet litt og får informasjon om tilbudet som finnes i kommunen vår. Kanskje man finner en ny idrett eller en ny aktivitet som man vil engasjere seg i, sier Skåret.

– Når det gjelder idrett, så finnes det masse kule, små idretter man kan drive med. Ikke bare fotball, håndball og ishockey, reklamerer Røsland.

Pedersen forteller at man nå har lagt ut arrangementene på kommunes nettsider og på Facebook.

– Hva er motivasjonen for å lage et slikt arrangement?

– Det å ikke ha et fellesskap og det å ikke har noe å fylle fritiden sin med er for mange vanskelig. Men, i Hamar har man et vell av muligheter. Budskapet vårt: Tilbudet er veldig stort!

– Men det å lete etter noe man skal drive med er for mange en komplisert prosess. Her er muligheten til å oppsøke og få informasjon stor. Man møter alle aktørene, får stilt de spørsmålene man lurer på og får forhåpentligvis de svarene som man lurer på. Og for lag og foreninger er dette en gylden mulighet til å få presentert seg. Ta den! oppfordrer Pedersen.

Artikkeltags