Paul søker kontorpartnere

TOMT: – Drømmen er å skape et miljø her inne, som alle kan trives i, ser Paul Juritzen. Foto: Jo E. Brenden

TOMT: – Drømmen er å skape et miljø her inne, som alle kan trives i, ser Paul Juritzen. Foto: Jo E. Brenden

Artikkelen er over 1 år gammel

– Jeg vil gjerne ha noen å drikke kaffe med, sier Paul Juritzen, som har laget eget kontorfellesskap i Hamar.

DEL

1. oktober overtok Paul Juritzen de gamle kontorene til MjøsAnker på Ankerløkka. Nå søker han etter folk som han kan jobbe sammen med.

Pusset opp

– Jeg fant ikke noe kontormiljø som jeg kunne sitte i. Det finnes noen få kontorklynger i Hamar, men oftest er det knyttet noen krav til å gå inn i disse miljøene; at man driver med teknologi eller spill eller lignende. Og de som var aktuelle var enten fulle eller så var det altfor dyrt.

Kontorene han overtok i Hamar var veldig slitte.

– Jeg har laget to cellekontorer og sju kontorplasser i åpent landskap. Og møterom. Med et begrenset budsjett har jeg fått gjort en del. Pusset litt opp og investert i noen kontormøbler, som de som eventuelt kommer inn hos meg kan få bruke.

Nå er det lyst og trivelig i andre etasje på mursteinshuset i Rektor Jørgensens gate.

Men: Det er tomt. Foreløpig er det bare Juritzen som sitter i et lite hjørne i et stort lokale på 170 kvadratmeter.

– I Oslo og ellers ute i Europa er det veldig moderne med co-working-steder, hvor det ikke bare er eiendommen og lokalene som er viktig, men å lage et miljø som skaper inspirasjon. Selv om man er frilanser, jobber for deg selv eller er alene av en eller annen grunn, så bør kan danne et miljø rundt seg.

Juritzen er Skandinavia-representant for et selskap som heter How2Franchise, et 27 år gammelt engelsk selskap som er en av de største fransichekonsulentselskapene i verden.

– Vi hjelper kjedene med å ekspandere og finne de rette franchisetakerne. Jeg kom i gang i november, og har allerede skrevet den første avtalen me en stor fastfoodkjede. Og går det rett vei så er vi tre på kontoret i starten av 2018.

Vil ha flere

Han kom tilbake til Norge i mars etter å ha bodd flere steder i Europa; de siste årene i Warszawa i Polen.

– Det ble Hamar fordi jeg har en mor som bor her.

– Jeg er i min jobb ikke avhengig av det lokale næringslivet, men jeg håper at Hamar har en ekspansiv og fremadstormende gründerbase som gjør at jeg kan få noen å dele disse lokalene med. Drømmen er uansett å skape et miljø som alle kan trives i, sier Juritzen.

Næringssjef i Hamar, Svein Frydenlund, applauderer Juritzens tiltak:

– Morsomt at en innflytter kommer hit med blanke ark og tenker at han vil skape et fleksibelt lavterskeltilbud for flere i hans situasjon. Det er denne type arbeidsplasser vi i Hamar gjerne vil ha flere av, for vi heier på gründerskapet.

Frydenlund mener Juritzen fortjener å få kolleger han kan drikke kaffe sammen med:

– Han strekker ut en hånd og lager en fin startarena for flere. Et optimalt tilbud for dem som jobber alene eller pendler på toget og kan tenke seg et Hamar-kontor en eller to ganger i uka.

Artikkeltags