Klikk på bildene over.

– Se her! Endelig får jeg mitt eget kontor. Det har jeg aldri hatt. Her skal jeg sitte og klekke ut nye ideer når jeg ikke driver med behandlinger eller kurs, sier Carina Dahl Aspeli, som har tatt med Hamar Dagblad på omvisning i lokalene som tas i bruk etter 16. desember.

Oppstemt andreetasje

I 2010 gikk Carina Dahl Aspeli på en smell etter å ha jobbet som hud- og kroppsterapeut i salong siden 2002. Hun var overarbeidet og utbrent. For å håndtere hverdagen bedre valgte hun å satse på egen bedrift, Hvil Vingene Dagspa. Planen var at hun skulle styre arbeidsdagen mer slik hun selv ville etter dagsformen.

Men etableringen ble en større suksess enn hun forestilte seg. Folk strømmet til den nye spabedriften, som etter hvert måtte flytte til Parkgata 13.

– Det startet med en smell og nedtur, men siden jeg startet for meg selv har jeg vært igjennom en utrolig fin reise i en spennende bransje, sier Carina og smiler.

Hvert år siden etableringen har antall ansatte økt med en. I dag har Carina åtte ansatte, og veksten ser bare ut til å fortsette.

– Det er rart å se tilbake og tenke på hva jeg har vært igjennom. Vi har vokst oss ut av de lokalene vi er i nå, og var inne på tanken om å flytte. Men så trives jeg så godt her. Beliggenheten er god, vi har god trafikk utenfor vinduene og folk i regionen vet hvor de finner oss.

I andre etasje var det kontorer. Når firmaet flyttet ut henvendte Carina seg til huseieren.

– Det er veldig dyrt å leie lokaler i Hamar, men huseieren var kjempefin og medgjørlig. Jeg fikk overta etasjen over. Dermed slapp jeg å flytte bedriften.

16. desember åpner hun i andre etasje.

– Her blir det disk og to neglebord. Og i det neste rommet står stolene jeg har drømt om, i åtte år. To pedikyrstoler spesiallaget i bedriftens egne farger. Her blir det velværebehandling for føttene, forteller Carina stolt.

Og i neste rom som åpenbarer seg håper hun å kunne tilbringe mesteparten av tiden i årene framover. Et stort lokale med pulter og speil.

– Her skal jeg ha makeupkurs og skinbarlessons. Lære kunder å ta vare på huden.

– Drømmen er å ta imot utdrikkingslag, venninnegjenger og andre grupper, og ha det litt gøy.

Det bygges også to behandlingsrom til i andre etasje som skal avlaste spaavdelingen i første etasje.

– Målet er at første etasje skal være spaavdelingen. Her skal folk komme for å oppleve ro og få påfyll. I andre etasje blir det mer ounge. Mer «upbeat» og uformelt. Det skal bli et positivt møtested for Hamar.

Carina stopper opp og innser at hun har en jobb å gjøre når julestresset har lagt seg:

– Vi er nok nødt til gå i gang med å søke etter flere folk for å fylle opp disse lokalene. Jaja. Det får vi ta etter nyttår.

Ville bli kjede

– Hvordan har det vært å være kvinne og enslig gründer?

– Fint. Jeg føler at jeg har blitt heiet på, og synes selv det er morsomt å se at andre jenter satser. Jeg ønsker å bygge oppunder de som våger å ta steget, og det ligger mye god hjelpe i å bruke hverandre.

Da Carina startet opp for seg selv i 2010 var ambisjonen å etablere en kjede innen ti år.

– Hvordan ligger du an i forhold til den planen?

– Jeg har ikke gitt opp drømmen om at Hvil Vingene Dagspa skal finnes også i andre byer, men nå får jeg jo på en måte to avdelinger, i Hamar.

– Også er det jo en tredje etasje på dette bygget ...