Vinentusiast og boligstylist sammen om møbler

Tom Theodorsen fra Hamar Vinfestival og Gry Vangen fra Maximera Boligstyling har funnet tonen og etablert felles møbelforretning i Hamar.

DEL

Bla i motivene over for å se flere bilder fra den nye møbelforretningen i Hamar.

I lokaler i Glasshuset i Furnesvegen har det dukket opp en helt spesiell møbelforretning, kalt Elegante Rom.

Mange kontakter

Tom Theodorsen er kjent i Hamar for mannen bak Hamar Vinfestival, som hvert år fyller Hamar Teater med vinentusiaster fra hele regionene.

– Gjennom vinfestivalen har jeg fått en del verdifulle kontakter innen møbelbransjen. Den opprinnelige ideen var å lage en nettbutikk på hobbybasis rundt utstyr for lagring og oppbevaring av vin, samt glass og karafler. Men så tok det ene med seg det andre ...

Theodorsen kom i kontakt med Gry Vangen, som driver Maximera Boligstyling. Hun og hennes arbeidsstokk på 10 ansatte gjør leiligheter, hus og fritidseiendommer klar for fotografering ved salg.

– De har møbler og interiør som brukes i stylingen. Og de har en masse oppdrag i hyttemarkedet, hvor budsjettene ser ut til å være større og mange etterspør «ferdige pakker». Det vil si at møbler og inventar skal følge hytta. Også eiendomsutviklere ønsker seg ferdigmøblerte hytter, slik at de som er på befaring kjøper alt-i-ett-løsninger, forklarer Theodorsen.

Theodorsen utvidet ideen til å gjelde alt av møbler. Broren har agentur på peisløsninger som går på bioetanol. Og gjennom kontakter har han ordnet leverandører av alt annet av møbler.

– Alt som skal til for å få til det komplette, elegante rommet. Fra sofaer og senger ned til bilder og pyntegjenstander.

VIN: Tom Theodorsen ville starte nettbutikk som solgte blant annet vinskap. Det ble mye mer enn som så.

VIN: Tom Theodorsen ville starte nettbutikk som solgte blant annet vinskap. Det ble mye mer enn som så. Foto:

Og nå er det ikke bare nettbutikk gjelder. Gjennom Erik Jacobsen har de ordnet seg fysiske lokaler i Hamar.

I første omgang blir det mest som et showroom framfor en butikk med faste åpningstider. Kundene booker tid på nettet og får slippe inn til avtalt tid:

– Man kjøper seg ikke en sofa til 20.000 kroner på nettet uten å prøvesitte. Hit kan de komme og prøve ut, så kan de gå hjem og bestille i farge- og stoffvalg etter eget ønske. Møblene sendes fra et hovedlager i Larvik i løpet av to-tre dager.

Ellers skal lokalene i Furnesvegen brukes til temakvelder for kundene.

Alt i ett

– Dere skal konkurrere mot IKEA?

– Vi legger opp til ferdigmonterte møbler, ikke flatpakker. Gjennom stylistfirmaet sørger vi for at møblene kan bæres inn, monteres og at emballasje tas med tilbake. En helt annen handleopplevelse enn å handle hos en kjede, sier Theodorsen.

Gry Vangen gleder seg over å være i gang:

– Det er jo naturlig at vi tar dette steget nå, samtidig som det er spennende. Vi har drevet med boligstyling i fire år og ser trenden at flere ønsker seg ferdigmøblerte hjem eller fritidsboliger. Fram til nå har vi hatt avtaler med en masse flotte møbelforretninger, men det har vært mye jobb å dra innom de ulike aktørene. Når Tom kom på banen med tanken om å samle alt i ett, så ble det veldig salgbart, sier Vangen, som har hektiske dager.

Også Theodorsen er optimist:

– Nå er vi i gang. At vi får et showroom og butikk i Hamar, på veien mot Trysil, Kvitfjell, Sjusjøen og Hafjell, må jo også være helt topp!

Artikkeltags