Overrasket med 408.738 kroner

GAVE: Terje Skogvold (Hedmarken Frisbeeklubb, Erik Jungelin (Hamar Idrettslag) og Ole Christian Hem (Hamar Frisbeeklubb) sammen med Berit Oline Hafsal fra Gjensidigestiftelsen.

GAVE: Terje Skogvold (Hedmarken Frisbeeklubb, Erik Jungelin (Hamar Idrettslag) og Ole Christian Hem (Hamar Frisbeeklubb) sammen med Berit Oline Hafsal fra Gjensidigestiftelsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De trodde de skulle møte Gjendigestiftelsen for å snakke om søknadene, men gikk ut igjen med over 400.000 kroner.

DEL

Tre representanter fra tre forskjellige idrettslag møtte opp på biblioteket i Hamar for å møte Berit Oline Hafsal fra Gjensidigestiftelsen.

De trodde de skulle gi en liten brifing angående søknadene om støtte fra Gjensidigestiftelsen. Men Hafsal hadde med seg tre store sjekker til møtet.

– Utrolig stas! Nå har vi penger til alt vi har søkt om, sier en rørt triatlon-ansvarlig i Hamar Idrettslag svømming, Erik Jungeling

– Vi jobber hardt for å øke aktivitetsnivået i laget, og vi jobber for å få aktiviteten ut av Ankerskogen og ut i regionene. Og dette er jo en skikkelig vitamininnsprøyting i det viktige arbeidet.

Hamar Idrettslag søkte om penger til prosjektet «Trygg i åpent vann», der man ser for seg å tilby barn og ungdom i Mjøsregionen svømmeopplæring i åpent vann og trene og øve på svømming, navigering og sikkerhet i trygge rammer i regi av svømmeskolen og HiL Svømming.

– Vi ønsker å hindre drukningsulykker og gjøre Mjøsa til en trygg arene for lek og aktivitet for alle, forklarer Jungelin.

For å få en mobil svømmeskole og flere aktiviteter, så søkte de om klassesett med våtdrakter, kajakk og en såkalt SUP som skulle kunne transportere utstyr til ulike lokasjoner. Og en skaphenger som også kan brukes som omkledningsrom.

– Nå har vi pengene, og kan bare sette i gang, sier Jungeling, og holder i sjekken på 162.738 kroner.

Ole Christian Hem stilte som stand-in på møtet for leder Knut Hummelvoll i Hamar Frisbeeklubb. Prosjektet «Børstad Frisbeegolfpark» fikk hele 170.000 kroner av stiftelsen.

– Frisbeegolfen er blitt så populær at Ankerskogen må ha en avlastning. Vi søkte om penger til en bane som retter seg mot barn, unge og nybegynnere, og som skal bygges i tilknytning til Børstad ungdomsskole. Den skal være et samarbeid mellom ungdomsskolen og frisbeeklubben, forklarer Hem.

Det ble også delt ut 76.000 kroner til Hedmarken Curlingklubbs prosjekt «Hack to solution». Enkelt fortalt er det fire underlag som gjør det lettere for klubben å få til fire perfekt oppmålte baner i den nye curlinghallen, og de slipper å måtte male opp linjer på nytt hvert år.

– Morsomt å være nisse før jul. Disse pengene gir vi for å stimulere til aktivitet og skape et sunnere samfunn, sier Berit Oline Hafsal fra Gjensidigestiftelsen.

Artikkeltags