– Veldig rart for en bergenser å komme til Hamar å bli møtt av fiskesperm og fiskebutikk, men det viser at det er et sterkt kunnskapsmiljø her på Hamar. Også er det gøy å se en så godt assortert fiskebutikk, sa Solberg.

Kjetil Holen kvitterte med å by på gratis fiskeburger til statsministeren.

– Jeg vil faktisk ha med meg fire fiskekaker hjem, til mann og barn, sa Solberg før avreise.

For Solberg ble det mye fisk da hun besøkte Hamar. Men så gjorde statsministeren det klart at hun var kommet til Hamar for å lære.

Første stopp ble hos bioteknologiselskapet Cryogenetics, et selskap som har fått et solid ry internasjonalt for å levere teknologier og tjenester som effektiviserer reproduksjon av fisk.

De ligger i verdenstoppen innen lagring av fiskesperm.

Her ble hun imponert over hvor stort bioteknologimiljøet er på Hamar.

– Hva kan vi gjøre for å utvikle disse miljøene?

– Vi har laget en strategi på bioøkonomi, og her i Hamar har man vært gode på å overføre teknologi og solid kunnskap rundt landdyr til fisk. Det er jo denne typen kryssvirkninger vi ønsker å se mer av framover. I det biologiske er det masse potensial framover, og vi er et høykompetent land på dette området. Vi må bare dyrke det bedre fram.

Statsministeren har vært på rundreise i Innlandet for å se på næringslivet og for å lodde stemningen rundt hva som opptar hedmarkingene.

Erna Solberg besøkte tirsdag Folldal for å diskutere ulveproblemet.

Onsdag ble det besøk hos Kiwi Næroset hvor hun blant annet fikk møte Bjørn Havik som har jobbet 58 år hos Harby'n.