Rønningsbakken drar i gang sommerskole

Artikkelen er over 1 år gammel

Eskil Rønningsbakken er mest kjent for å være balansekunstner. I sommer skal han ha sommerskole for barn i Hamar.

DEL

– Jeg har tre mål: Alle skal ha det bra, alle skal lære og alle skal komme uskadd hjem, sier Eskil Rønningsbakken og smiler.

Han drar i gang helt spesielle sommerskoler i Løten mellom 24. og 27. juni, og i Hamar mellom 1. og 4. juli.

Det er ikke første gang:

– Jeg har holdt på med sommerskoler i 18 år på forskjellige steder i landet. De siste fire årene tok jeg konseptet til Hedmark. Og i fjor ble det skikkelig suksess, med henholdsvis 45 og 65 deltakere i Løten og Hamar, opplyser Rønningsbakken.

I år satser han på deltakerrekord med utvidet tilbud og flere dyktige instruktører på skolen.

– To av instruktørene har fartstid i det kjente kanadiske sirkuset Cirque du Soleil, en er utdannet ved Sarakasi i Kenya og to andre ved Xinjiang Arts Institute i Kina, forteller Rønningsbakken.

– Hva skjer på skolen?

– Det undervises i luftakrobatikk (trapes og tissue, gardin og parkour), balanse og koordinasjon (blant annet bommer og kasser) og dans (hiphop, break og afro). Det er mye energi og mange store smil blant deltakerne. Det er morsomt å se hvordan barna innordner seg, finner sine grupperinger og etter hvert mestrer de utfordringene som de presenteres for. I slutten av uka viser de fram det de har lært for familie og venner, sier Rønningsbakken.

Sommerskolen er for barn mellom 6 og 12 år.

Artikkeltags