Samarbeider for å gi barn i ambulanse trygghet

Artikkelen er over 1 år gammel

Fem loger i Hedmark samarbeider for at Bamsen «Oddbjørn» skal gi barn trygghet i situasjoner der de er involvert i hendelser hvor ambulanse må hente enten barnet selv eller pårørende.

DEL

Det er de fem Odd Fellow logene: Maud, Kirsten Flagstad, Eystir, Heidmork og Hermann Anker som samler inn penger slik at alle ambulansene i Ambulansetjenesten SI Midt Hedmark kan ha slike bamser til utdeling.

Ambulansetjenesten SI Midt Hedmark omfatter ambulansestasjonene i: Moelv, Hamar, Elverum, Rena, Åsnes, Trysil og Drevsjø. Totalt kjøres det over 20.000 oppdrag i Midt Hedmark per år.

_ Det er veldig hyggelig og fint å kunne dele ut slike bamser i situasjoner som er vanskelig for barn. Det er heldigvis ikke ofte vi har med oss småtasser, men det skjer jo, sier Per Morten Ropphaugen, områdekoordinator for Ambulansetjenesten SI Midt Hedmark.

– «Oddbjørn» har vært et etterlengtet «redskap» som vi kan benytte oss av med barn som pasient eller pårørende. Vi som skal hjelpe og gi rett behandling i vanskelige situasjoner, kan bruke Oddbjørn til å opparbeide den tilliten til barnet som vi trenger, sier Ropphaugen.

Han forteller at det vil ligge to bamser i hver ambulanse til enhver tid, og at de på Hamar har hatt disse i bilen siden nyttår.

– En bamse har allerede fått ny eier, forteller Ropphaugen, som på vegne av Ambulansetjenesten SI Midt Hedmark takker for at de får Oddbjørn-bamsene med på laget.

– Hittil har vi delt ut 80 bamser til ambulansetjenesten, forteller Randi Løviknes, overmester for Loge nr. 108 Kirsten Flagstad.

Ropphaugen forteller at Ambulansetjenesten seksjon Hamar/Moelv har dekningsområde i Ringsaker, Hamar, Løten og Stange.

Funksjonsfordelingen er mellom sykehusene: Hamar, Elverum, Gjøvik og Lillehammer. Innbyggere i dekningsområdet er cirka 92.000. I 2017 hadde ambulansene i dette området 10.488 oppdrag, og de kjørte 443.824 kilometer. Hamar har fire ambulanser på dag, tre på kveld og to på natt. I Moelv er det èn døgnbemannet ambulanse. Det er 44 fast ansatte, hvorav 12 er på deltid.

Artikkeltags