Fyller Stortorget med utstyr for femte gang

BYTTE: Fra venstre Mette Holland (Ottestad ski), Marte Libak Feiring (Vang skiløperforening), Line Ingvoldstad (Vang skiløperforening), Kristiane Hermansen (Vang skiløperforening), Eli Anne Skramstad (Vang skiløperforening), Erik Stramrud (Hamar skiklubb), Martin Stramrud (Hamar skiklubb) og Kjetil Kjærnes (Hamar skiklubb).

BYTTE: Fra venstre Mette Holland (Ottestad ski), Marte Libak Feiring (Vang skiløperforening), Line Ingvoldstad (Vang skiløperforening), Kristiane Hermansen (Vang skiløperforening), Eli Anne Skramstad (Vang skiløperforening), Erik Stramrud (Hamar skiklubb), Martin Stramrud (Hamar skiklubb) og Kjetil Kjærnes (Hamar skiklubb). Foto:

Brukt vintersportsutstyr skal få nye eiere under den store byttedagen på Stortorget.

DEL

– Kult med byttedag. Utstyret blir fort for lite, sier Kristiane Hermansen fra Vang skiløperforening.

Økende oppslutning

For femte gang går Hamar skiklubb, Ottestad ski og Vang skiløperforening i samarbeid med Sparebank 1 Østlandet sammen om å lage byttedag for brukt vintersportsutstyr på Stortorget.

Det skjer lørdag 9. november.

– Oppslutningen er økende. Anslagsvis var rundt 600 mennesker innom torget i fjor, opplyser Kjetil Kjærnes i Hamar skiklubb.

Året i forveien kom det 500.

– Byttedagen er et hyggelig samarbeid mellom skiklubbene. De tre klubbene samarbeider godt ellers, men jammen så klarer vi å få til en slik dag også hvert år. Nå har det blitt en populær tradisjon, sier Mette Holland fra Ottestad Ski.

– Folk starter nemlig tidlig å spørre om når det blir byttedag, så det er nok en dag som har kommet for å bli.

Foruten vintersportsutstyr blir det en liten kafédrift på torget, der pengene fra dette salget går til veldedighet.

– Dette er jo miljøvern i praksis.

– Ja, dette er gjenbruk. Samtidig som det er med på å senke terskelen for å være med på ski, som krever litt utstyr. Og det som selges og byttes på torget har vært av veldig god kvalitet, sier Kjærnes, og fortsetter:

– For oss er det viktig å legge til rette for å kjøpe brukt langrenns- og annet vintersportsutstyr til en billig penge. Her kan man finne utstyr for både proffer og nybegynnere.

Skiklubbene hjelper

Arrangørene ber om at folk finner fram det de har av utstyr som ikke er i bruk, samtidig at de på forhånd gjør seg opp noen tanker om hva slags størrelser de bruker på utstyr de kunne tenke seg.

Alle som har skiutstyr liggende kan komme til Stortorget.

Representanter for skiklubbene er ikke bare behjelpelige med å finne fram til rett størrelse på utstyr og skisko, men kan også være med å sette en verdi på utstyret om man føler seg usikker.

Og betaling kan skje via Vipps.

Artikkeltags