Slik skal de gjenreise Roede

TIL TJENESTE: De lokale Roede-kursholderne Bente Anita Brustad, Inger Marie Amundsen og Jostein Amundsen under kickoff'en. Foto: Privat

TIL TJENESTE: De lokale Roede-kursholderne Bente Anita Brustad, Inger Marie Amundsen og Jostein Amundsen under kickoff'en. Foto: Privat

Hamars Roede-kursholderne lover mer søkelys på sunn livsstil framfor slanking.

DEL

– Etter flere år med nedgang i antall kursdeltakere var vi nødt til å ta grep for å favne flere, sier Roede-kursholder i Hamar, Inger Marie Amundsen.

I helgen var hun på kickoff på et hotell ved Gardermoen for nye Roede.

Her ble ikke bare nytt navn og ny logo vist fram; Det 45 gamle firmaet erklærte foran 220 entusiastiske kursholdere fra hele landet at de ikke lenger vil være Norges slankeekspert.

Nå skal søkelyset være på sunnere livsstil og folkehelse.

Sunn viktigere enn tynn

Endringen tas godt imot blant kursholderne på Hamar:

– Begrepet slanking er utdatert, og folk ønsker å drive med livsstilsendring. Varige endringer av vaner for å leve sunnere, sier Amundsen, som gjennom å være Grete Roede-kursdeltaker opplevde å ned 50 kilo over tre år. Ektemannen Jostein hektet seg på og gikk ned 22 kilo.

Han ble selv kursholder og startet opp med kurs rettet mot menn i regionen.

– Hvordan har utviklingen vært i antall deltakere lokalt?

– Ganske labert, og det er grunnen til at Roede har endret profil. Vi ønsker nå å favne flere. Holdningen har vært at vi bare teller kalorier og registrerer mat, mens trenden har gått mer i retning av at folk ønsker å spise sunt for å bli sterkere. Det å bli sunn er blitt viktigere enn å bli tynn.

– Nå skal vi snu trenden der stadig flere valgte vekk Roede, og vise at også vi tenker helhetlig og langsiktig.

– Nye type kurs introduseres, vi får en ny app og andre nye tjenester. Men vi skal fortsatt veie deltakerne våre, få vekten ned og snakke om sunn mat. Men på en mer balansert måte, sier Amundsen som også varsler at det i kursene heretter blir mer søkelys på det mentale rundt livsstilsendring.

– Man skal være frisk og ha overskudd slik at man fungerer på jobb og på fritiden sammen med barna. Og når vekta går ned, så må man få noen verktøy til å holde på nedgangen.

Motivasjonsforedrag

Men først skal fem kursholdere fra regionen holde gratis motivasjonsforedrag i Hamar 7. februar i Aluvegen 65 under tittelen «Nyttårsforsetter som varer lenger enn februar».

Hit kommer også ernæringsfysiolog Kari Bugge.

Årlig er det rundt 35 000 som deltar på Roede-kurs i Norge.

Artikkeltags