Sophie valgte Hamar framfor London

INNFLYTER: Fra metropolen London til innlandshovedstaden Hamar. Sophie Mobbs har tatt steget, og Hamar-ordfører Einar Busterud applauderer valget.

INNFLYTER: Fra metropolen London til innlandshovedstaden Hamar. Sophie Mobbs har tatt steget, og Hamar-ordfører Einar Busterud applauderer valget. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sophie Mobbs hadde en spennende karriere innen spillutvikling i hjembyen London. For tre måneder siden valgte hun å flytte til Hamar.

DEL

Les også: Samlet 300 fra ti nasjonaliteter

Sophie Mobbs har tidligere jobbet ti år med spillanimasjon, med kjente merkenavn som Sony, Rebellion og Silicon Dreams. Da hun kom til Hamar og Norge i fjor så kom hun hit som en representant for et universitet i London.

Søkte høgskole-jobb

– Jeg kom til dette forumet i fjor, og hadde ikke høye forventninger, men oppdaget ikke bare at byen hadde spennende konferanser på mitt fagfelt; den hadde også et universitet og et spillkollektiv på samme lille sted. Og dere hadde myndigheter som er oppriktig interessert i alt som skjer, og som er villige til å investere. Jeg oppdaget at Norge og Hamar-regionen satser og ser framover.

Oppglødd av konferansen i Hamar så begynte hun å lære seg norsk allerede dagen etter at hun kom hjem til London.

Hun søkte seg jobb til Høgskolen i Innlandet som foredragsholder innen animasjon og spill og fikk den.

– Jeg var så klar for å komme til Norge for å jobbe.

Under AR-/VR-konferansen Nordic VR Forum holdt hun foredrag sammen med Ståle Fredriksen fra Sykehuset Innlandet om å utvikle spill til behandling av depresjon:

– Bare noen uker etter at jeg var i jobb så kom sjefen min til meg lurte på om jeg ville være med på et møte med det lokale sykehuset, fordi de forsket med bruk av VR-teknologi på eldre som led av depresjoner. Selvfølgelig ville jeg være med! Jeg mener det illustrerer alt det fantastiske som skjer rundt AR og VR i regionen.

– Målet nå er å få til et samarbeid der spillstudentene og sykehuset går sammen om å utvikle VR-spill for eldre til bruk i behandlingen. Vi forsøker å lage spill som er en hyggelig opplevelse basert på problemløsning. Et spill uten konkurranse og nederlag, der man forsiktig går framover og forhåpentligvis bryter ned depresjonen.

Sophie tror det blir mer VR og AR framover. Mye mer.

– Noen kommer til å bruke VR og AR i framtiden, så hvorfor kan ikke Norge være den nasjonen som bringer dette framover?

Ordfører-kaffe

Hamar-ordfører Einar Busterud kommer forbi. Sophie, som har bodd i Hamar i knappe tre måneder, er drømmeinnflytteren. For når kommunen er ute og markedsfører seg så ønsker de seg høyt utdannede mennesker. Og 48-åringen foran han har sågar valgt å flytte fra metropolen London til Hamar.

– Jeg synes dette illustrerer at vi har noen kvaliteter som gjør oss attraktive ute i verden, og at vi etter hvert har fått noen svært interessante arbeidsplasser i regionen vår, sier Busterud.

Han henvender seg til den nye byborgeren:

– Jeg inviterer deg på kaffe, sier Busterud, og legger raskt til:

– Har du prøvd å stå på ski?

– En gang. I Frankrike. Men jeg har lyst til å prøve. Jeg skal i alle fall lære meg å stå på skøyter.

– Så hvordan var det å flytte fra London til Hamar?

– Jeg skal ikke lyve: London er fantastisk og jeg elsker byen, men jeg så flere muligheter her. Dere har et styresett der myndighetene virker å være mer opptatt av å ta vare på innbyggerne sine og gjøre det rette. Dere jobber sammen for en bedre framtid.

– Folk hjemme spør meg: Hvorfor dro du til Norge? Om noen år, når jeg skal står på tak og roper ut om livet mitt her i Innlandet, så vil folk heller si: «Selvfølgelig dro du til Norge. Det er det perfekte stedet!».

– Og vi kommer dit om noen få år.

Artikkeltags