– Ingen får se de nye lokalene før torsdag

GLEDER SEG: Mete Willas og Bente Sydtangen gleder seg til å vise resten av de ferdigoppussede lokalene for medlemmene.

GLEDER SEG: Mete Willas og Bente Sydtangen gleder seg til å vise resten av de ferdigoppussede lokalene for medlemmene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

1,5 millioner kroner er brukt på å ruste opp Hamar Sanitetsforening.Torsdag kveld skal lokalene i Sangenhagen vises fram til medlemmene for første gang.

DEL

– Mange er nysgjerrige, men vi har forsøkt å ikke avsløre altfor mye. Vi holder igjen til torsdag kveld, for da skal vi presentere de nye lokalene for alle våre medlemmer, sier leder av Hamar Sanitetsforening, Mete Willas, og prosjektleder og styremedlem, Bente Sydtangen.

– Blir nesten målløs

Hamar Dagblad får slippe inn i de nyoppussede lokalene i Sangenvegen, mot en avtale om at det ikke tas for mange bilder av sluttresultatet.

Medlem Solveig Avdem har også fått slippe inn, selv om man har vært svært restriktive på medlemsbesøk i sluttfasen av oppussingsperioden:

– Jeg blir nesten målløs av hva dere har fått til her! Så lekkert, og så gjennomført! Jeg skal komme tidlig som mulig torsdag, utbryter Avdem.

Torsdag kveld kommer blant annet generalsekretær Grete Herlofson og Hamars varaordfører Knut Fangberget på den store åpningen.

– Hva har dere gjort med lokalene?

– Det er en totalrenovering. Bygget ble satt opp i 1956, og det er blitt gjort veldig lite siden da. Det har vært en tradisjon i sanitetsforeningen at det vi har fått inn av penger har blitt gitt ut til andre gode formål, og vi har vært nøysomme med å bruke noe på oss selv, forklarer Sydtangen.

– Nå måtte vi prioritere oss selv lite grann, hvis ikke ville alt rundt oss forfalle, sier Willas.

Tak, gulv, veggpanel, vinduer, elektrisk anlegg og belysning er byttet, og det er kjøpt inn nytt interiør. Inne i lokalene er det en hovedsal, et kjøkken, møterom og lager.

I høst skal de innerste lokalene ferdigstilles.

– Da har vi litt å pusle med de neste ukene også, sier Sydtangen og smiler.

– Forhåpentligvis vil mange komme og leie lokalene våre slik at vi får inntekter. Og kanskje kan vi få rekruttert flere nye medlemmer til Hamar Sanitetsforening nå som vi har mer attraktive fasiliteter, sier Willas.

Integreringsarbeid

De 112 medlemmene i Hamar har definitivt fått triveligere lokaler som de og andre kan møtes i.

Gjennom uka er det til vanlig masse aktivitet hos sanitetskvinnene. Her er det arbeidsgrupper som lager ting til basarer, man driver med fjærbinding og andre aktiviteter.

Mange forbinder nok sanitetskvinnene med salget av fastelavnsris i februar. I prosessen med å lage fastelavnsrisene er mange innvandrere innom sanitetskvinnene gjennom et samarbeid med læringssenteret.

– Fin integrering. Vi sitter annenhver norsk, annenhver innvandrer i lokalene, forteller Willas.

En annen gruppe, kalt arbeidsgruppa, møtes gjennom hele året hver 14. dag. De jobber med utlodning og julebasar. 

Og man har lesegrupper for små barn og en aktivitetsgruppe kalt «Sisterhood» for unge jenter.

– Vi er stadig på jakt etter nye medlemmer, og forsøker å få ned snittalderen på medlemmene våre, avslutter Willas.

Artikkeltags