Klar for den ultimate utfordringen? Denne er definitivt ikke for massene. Hamarsingen Fulvio Øksendal arrangerer i sommer løpet Bèrghem Ultra Gaea Norvegica Trail 2017. Det er et 400 kilometer langt trailløp fra Oslo til Hamar, via Bringebu.

– Det er et løp for de færreste, men det er noen der ute som vi klare det, sier Øksendal.

Ingen hjelp

Løpet strekker seg mellom 1. og 6. august. Starten går i Vaterlandsparken. Man løper Rondanestien opp til Bringebu, ned gjennom Hedmarksvidda og kommer i mål på Skibladnerbrygga.

– Når man løper så langt så vil man støte på en del problemer. Mange vil hallusinere, sier Øksendal.

Og det er lite hjelp å få hos arrangøren.

– Ingen oppbevaring av klær, ingen bagasjefrakt ... Ingen hjelp. Man må klare seg selv.

– Brutalt?

– Ja, det er brutalt. Det er det lengste løpet i Norge, men det finnes en del løp som er verre utenlands.

– Hvem melder seg på noe slikt som dette?

– Det er forbausende mange som er interessert. Ultraløpermiljøet er ikke stort, men ryktene har begynt å gå. De er fascinert av løpet. Noen tør ikke, noen sier at de skal tenke på det. Men kjenner jeg ultraløperne rett så kommer de nok likevel.

– Og hvem klarer å gjennomføre dette?

– Man må ha et lidenskapelig forhold til friluftsliv, og elske å være ute – uansett vær og føre. Man må tåle det meste, for her bærer man alt. Mat og telt. Ja, alt. Man må navigere selv med GPS, kart og kompass og være flink til å planlegge. Og: Dette er et løp for folk som tåler mye smerte, for smertene kommer når man er ute og løper i over 24 timer.

I Fulvios løp strekker løpet seg over seks (!) dager.

– Jeg har selv løpt traseen, for jeg måtte jo sjekke. Ja, det er ... umenneskelig.

Møtes av båtliv?

Han drømmer om at løperne kommer i mål i Hamar og blir møtt av masse båter på Mjøsa mens de løper de siste meterne inn til målgangen på Skibladnerbrygga søndag 6. august.

Hvis man synes 400 kilometer er i det drøyeste laget, så har Fulvio laget et alternativt løp på skarve 161 kilometer, som starter på Bringebu og man kommer i mål i Hamar.